Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Strada pe care îţi încarci maşina de la stâlpii de iluminat

Stalpii de iluminat de pe o strada din Londra nu au doar rolul de asigura vizibilitatea pe timpul noptii, ci si pe acela de statii de incarcare pentru masinile electrice.
Strada pe care îţi încarci maşina de la stâlpii de iluminat

In cadrul proiectului numit "Electric Avenue, W9", derulat de companiile Siemens si Ubitricity in parteneriat cu Consiliul local din Westminster, 24 de stalpi de iluminat de pe o strada din Westminister au fost transformati in statii de incarcare pentru vehiculele electrice, apelandu-se la infrastructura preexistenta a orasului. Doua strazi adiacente le vor oferi soferilor acelasi serviciu in urmatoarele saptamani.

Proiectul a fost implementat in contextul in care, potrivit unui studiu realizat de Siemens, mai mult de o treime dintre soferii britanici intentioneaza sa achizitioneze un vehicul electric sau hibrid in viitor, 40 la suta dintre ei sustinand ca ar fi facut acest lucru mai devreme daca ar fi existat o mai buna infrastructura de incarcare, potrivit Intelligent Transport.

Compania germana Ubitricity transforma stalpi de iluminat in statii de incarcare in Londra inca din 2015, iar impreuna cu cei de la Siemens a ajuns sa aiba aproximativ 1.300 de astfel de statii instalate in acest oras.

Tehnologia este instalata in stalpii existenti, folosind infrastructura disponibila, astfel incat nu este nevoie de sapaturi pentru cabluri noi. Proprietarii de vehicule electrice sau hibride isi pot lasa masina de incarcat pe timpul noptii. Un contor inregistreaza cati kilowati-ora au fost consumati, iar utilizatorul este taxat in consecinta.

Consiliul local din Westminster detine in prezent 296 de astfel de statii, mai mult decat oricare alta autoritate locala din Marea Britanie, si intentioneaza sa ajunga la 1.000 de statii pe parcursul urmatorului an.

"Intr-un oras care se confrunta cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de poluare din tara trebuie sa sprijinim cat putem de mult schimbarea catre tehnologia verde", a spus Cllr Andrew Smith, membru al comisiei pentru mediu si autostrazi din cadrul Consiliului local din Westminster.

 

"'Electric Avenue W9' este o exemplificare importanta a ceea ce este posibil folosind infrastructura existenta a orasului. Ilustreaza modul in care vor arata strazile in viitorul apropiat si accelereaza trecerea la vehicule cu zero emisii", a adaugat Cedrik Neike, CEO in cadrul Siemens.

 

Foto principala: Siemens


Strada pe care îţi încarci maşina de la stâlpii de iluminat

Foto: Siemens

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România