Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Stadioane spectaculoase care își vor deschide porțile în curând

Pe stadionul viitorului, arhitectura monumentala fuzioneaza cu tehnologia de ultima generatie pentru a amplifica experienta spectatorului si performanta sportivilor, in timp integreaza ideea de constructie verde si de sustenabilitate.
Stadioane spectaculoase care își vor deschide porțile în curând
Qatar 2022 Bid

Stacheta este ridicata o data la patru ani, cu fiecare Cupa Mondiala, iar arenele care gazduiesc in Rusia, incepand cu 14 iunie, competitia din acest an nu au facut exceptie de la regula. Stadionul Sankt Petersburg, de pilda, cunoscut si ca Krestovski sau Zenit Arena, va fi in sine una dintre marile atractiile ale evenimentului. Proiectat de arhitectul japonez Kisho Kurokawa, cel mai scump dintre stadioanele pe care se vor disputa meciurile din cadrul Cupei Mondiale 2018 a fost finalizat in 2017 si este, cu acoperisul si terenul sau retractabil, unul dintre cele mai avansate lume.

 

Gandite de unii dintre cei mai aclamati arhitecti ai lumii, se pregatesc de inaugurare si alte stadioane futuriste. Deloc surprinzator, multe dintre ele se gasesc in Qatar, care va gazdui Campionatul Mondial din 2022.

<b>Stadio della Roma, Italia</b>
Stadio della Roma, Italia

Stadio della Roma este construit in Tor di Valle, la aproximativ zece kilometri de centrul istoric al Romei. Proiectat de arhitectul Dan Meis, viitorul stadion al clubului italian AC Roma este o constructie ultramoderna din otel si sticla, acoperita de o “panza” din travertin, care evoca grandiosul Colosseum. Stadionul urmeaza sa fie gata pentru sezonul 2020/2021.

 

Randare: www.meisarchitects.com

<b>Stadio della Roma</b>
Stadio della Roma
<b>Stadionul Al Bayt, Qatar</b>
Neoscape
Stadionul Al Bayt, Qatar

Stadionul Al Bayt este construit in orasul Al Khor, situat aproximativ 60 de kilometri de Doha, capitala Qatarului, fiind inspirat din corturile negre si albe traditionale ale populatiilor nomade din Qatar, simboluri ale ospitalitatii pentru calatorii prin desert. Stadionul va avea 60.000 de locuri si este una dintre arenele pregatite de Qatar pentru Cupa Mondiala.

<b>Stadionul Al Bayt</b>
Neoscape
Stadionul Al Bayt
<b>Stadionul Khalifa International, Qatar</b>
www.dar.com
Stadionul Khalifa International, Qatar

Khalifa International este primul stadion finalizat dintre cele aproximativ opt pe care Qatarul le construieste pentru urmatorul campionat de fotbal. Construit initial in 1976, stadionul cu 40.000 de locuri a fost renovat de compania locala de arhitectura Dar Al-Handasah si este dotat cu o tehnologie de racire de ultima generatie, care mentine o temperatura optima de 26 de grade, folosind cu 40% mai putina energie comparativ cu alte tehnici. Proiectul este estimat la 80 de milioane de euro.

<b>Stadionul Khalifa International</b>
www.dar.com
Stadionul Khalifa International
<b>Stadionul Forest Green Rovers, Marea Britanie</b>
www.zaha-hadid.com/MIR
Stadionul Forest Green Rovers, Marea Britanie

Arhitectii de la Zaha Hadid Architects construiesc primul stadion de fotbal din lume din lemn pentru Forest Green Rovers, un mic club din Anglia, care in 2015 a devenit primul club de fotbal vegan din lume. Stadionul va avea 5.000 de locuri, iar costurile proiectului se ridica la aproximativ 100 de milioane de euro.

<b>Stadionul Forest Green Rovers</b>
www.zaha-hadid.com/MIR
Stadionul Forest Green Rovers
<b>Stadionul Tottenham Spurs, Marea Britanie</b>
Populous/Tottenham Hotspur
Stadionul Tottenham Spurs, Marea Britanie

Un proiect de peste 1 miliard de euro, cel mai scump de acest gen din Marea Britanie, stadionul echipei Tottenham Spurs va avea un teren retractabil care va permite ca pe aceeasi suprafata sa poata fi disputate si meciuri de fotbal american. Trecerea de la un un tip de teren la altul se va face in 25 de minute. Stadionul urmeaza sa fie deschis in august 2018.

<b>Stadionul Tottenham Spurs</b>
Stadionul Tottenham Spurs
<b>Stadionul Ras Abu Aboud, Qatar</b>
Fenwick Iribarren Architects
Stadionul Ras Abu Aboud, Qatar

Cu o capacitate de 40.000 de locuri, Ras Abu Aboud va fi primul stadion de fotbal demontabil din lume, fiind realizat din containere maritime. Amplasat in apropiere de portul din Doha, este una dintre arenele pe care se vor juca meciuri din cadrul Cupei Mondiale din 2022. Dupa incheierea evenimentului in Qatar, va putea fi transportata si refolosita. Stadionul este proiectat de Fenwick Iribarren Architects.

<b>Stadionul Ras Abu Aboud</b>
Stadionul Ras Abu Aboud
<b>Stadionul Lusail Iconic, Qatar</b>
Qatar 2022 Bid
Stadionul Lusail Iconic, Qatar

Proiectat de britanicii de la Foster + Partners, Lusail Iconic va fi nestemata din coroana de viitoare stadioane ale Qatarului. Stadionul cu o capacitate de peste 80.000 de locuri va gazui ceremonia de deschidere si finala Campionatului, fiind ridicat in orasul nou-nout Lusail City, special construit pentru marele eveniment, la 15 kilometri de Doha. Folosind tehnologii de ultima generatie, va asigura o temperatura de 26 de grade pe teren, iar dupa campionat va gazdui si alte evenimente sportive si culturale.

<b>Stadionul Lusail Iconic</b>
Qatar 2022 Bid
Stadionul Lusail Iconic

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România