Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Square Nine Hotel din Belgrad

Square Nine Hotel din Belgrad

Square Nine Hotel a fost construit in cartierul Stari Grad din zona veche a orasului Belgrad, Serbia la numai cateva blocuri distanta de parcul Kalamegdan si fluviul Dunarea, vis-a-vis de piata Studentilor (Studentski Trg).

 

Arhitectura cladirii, apartinand unui limbaj foarte modern, nu intra in contradictie si nici nu umbreste cladirile invecinate. Din potriva, jocul de volume a fost astfel gandit incat sa urmareasca proportiile si ritmul fatadelor din imprejurimi, cel putin in privinta jocului plin-gol si a tonurilor calde ale finisajelor exterioare.

La nivelul parterului, spatiile comune sunt generoase si integrate, cum este cazul foaierului, barul si restaurantul si o mica curte interioara ce se interpune. La nivelul subsolului, a fost amenajata o zona pentru piscina, delimitata perimetral de o fasie de lumina, dupa care urmeaza sala de fitness, spa-ul si sauna. La ultimul nivel, pentru a beneficia de privelistea minunata asupra vechiului oras a fost amenajata o terasa si un bar.

 

 

Camerele hotelului pot fi impartite in  trei categorii: cele duble avand 32mp sau 47mp si apartamentele avand 90mp. Hotelul are cinci niveluri si un total de 45 de unitati de cazare. Fiecare etaj se remarca printr-un hol de acces finisat diferit, cu obiecte de mobilier unicat.

 

Atmosfera creata in hotel este una de relaxare si de confort. Alegerea inspirata a materialelor printre care lemn, piatra si piele naturala precum si a elementelor de mobilier (o selectie variata de obiecte vintage apartinand unor designeri scandinavi si nord ameicani din 1930 pana in 1960) a facut ca intregul proiect sa capete unitate si o eleganta simpla dar confortabila.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

img proiectoare de imagine.png
img proiectoare de imagine.png
hbeton1-513x513
hbeton1-513x513
wise_ecologic-featured-image_img-513x342
wise_ecologic-featured-image_img-513x342
Square Nine Hotel din Belgrad

Roman DELUGAN, cofondator și partener al DMAA Meissl Associated Architects din Austria

DMAA este o firmă de arhitectură austriacă cunoscută la nivel internațional, având în portofoliu, printre altele, Muzeul Porsche din Stuttgart, Institutul de Film EYE din Amsterdam și Hyundai Motorstudio Goyang din Seul. Roman DELUGAN a fost premiat în 2015 cu Medalia de argint a orașului Viena, obținând în același an și Marele Premiu de Stat austriac.

Square Nine Hotel din Belgrad

Peter MURRAY, curator-șef New London Architecture

Peter Murray a fondat revista de design și arhitectură Blueprint și compania globală de comunicații Wordsearch, specializată în design și branding pentru arhitectură și imobiliare, cu birouri în Beijing, Singapore, Sydney, New York și Londra. El a pus bazele Festivalului de Arhitectură din Londra, care a început cu Bienala de Arhitectură Clerkenwell în 2004. Festivalul este acum un eveniment anual semnificativ în viața culturală a capitalei. Centrul New London Architecture a fost fondat în 2005 ca un centru de dezbateri și discuții despre „fața în schimbare” a capitalei.

Paolo RUSSO - Design Team Leader Stefano Boeri Architetti, Italia

Paolo Russo (1984) s-a alăturat echipei Stefano Boeri Architetti în 2017 și a fost șef de proiect pentru numeroase proiecte aflate în prezent în construcție în Europa, considerate noi repere în ceea ce privește sustenabilitatea de mediu, socială și economică. Se concentrează pe proiecte complexe, arhitectură ecologică și sustenabilă și soluții bazate pe natură; a fost invitat ca lector invitat la universități și instituții importante.

Printre lucrările sale se numără Wonderwoods, un turn cu vegetație în centrul orașului Utrecht (premiat pentru cel mai bun proiect cu destinație mixtă din Europa de către European Property Awards și câștigător al MIPIM "Future Project of the Year" 2019); Trudo Tower din Eindhoven (recent nominalizat pentru cea mai bună clădire a anului de către BNA, asociația comercială a firmelor de arhitectură olandeze); și Dervish Hima Tower, o clădire rezidențială în centrul orașului Tirana. În prezent, conduce turnul Pirelli 39 Botanica, un proiect important în centrul orașului Milano, rezultat al unui concurs internațional câștigat în colaborare cu firma newyorkeză Diller Scofidio + Renfro.

Square Nine Hotel din Belgrad

Adrian ZERVA - managing partener Studio 10M, România

Adrian Zerva a absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu în 1980, diplomat al profesorului Victor Aslan. A participat în echipa arhitecților Dorin Ștefan, Dinu Patriciu, Viorel Simion și Zoltan Tacacs la concursul pentru noua bibliotecă din Teheran (1978), iar în 1980 în echipa lui Dorin Ștefan la concursul pentru revigorarea cartierului parizian Les Halles.

În 1991 a fondat împreună cu arhitectul Florin Medvedovici biroul de arhitectură și proiectare STUDIO 10 M Zerva.Membru în comisii de jurizare pentru concursuri de arhitectură inițiate de investitori particulari / grupuri de investiții. Participant la concursurile Bienalei Naționale de Arhitectură, proiecte nominalizate. A obținut premiul UAR pentru un proiect de locuințe realizat în cadrul ISLG. A obținut premiul Uniunii Arhitecților din Româniapentru un proiect de locuințe realizat în cadrul ISLG.

Oliver NEMEȘ – managing partener DE3, România

Oliver Nemeș a absolvit Facultatea de Arhitectură din Cluj-Napoca (1999). Între 1999 și 2005 a fost arhitect proiectant și apoi asociat în biroul BAU Cluj, împreună cu arhitecții Gheorghe Vais și Adrian Borda. În 2006, înființează Proiect IN,, alături de Laura Nemeș și practică arhitectura în DE3 Grup, cu încă două birouri asociate. Din 2016, DE3 Grup devine DE3 ARHITECTURA, cu trei asociați fondatori: Oliver Nemeș, Zoltan Szoke și Laura Nemeș. Printre proiectele cunoscute și recunoscute la care a participat în calitate de coautor, se numără Hotel Privo din Târgu-Mureș și Tradecenter Oradea.

În anul 2017, biroul DE3 Arhitectura a fost invitat și a câștigat concursul de arhitectură pentru o clădire cu funcțiune mixtă, în districtul Obuda, Budapesta pentru Immochan Hungary Kft.

Farshad MEHDIZADEH - cofondator FMZD, Iran

Farshad Mehdizadeh și-a început cariera profesională ca arhitect în Fluid Motion Studio din Teheran. Are mai multe proiecte premiate, printre care și clădirea rezidențială Abadan, care a câștigat primul premiu Memar, cea mai prestigioasă competiție din Iran și o înaltă recunoaștere la Middle East Awards. Farshad este activ și în domeniul academic, începând din 2007 ca profesor asistent și continuându-și activitatea academică ca lector invitat, precum și prin ateliere internaționale și colaborare cu arhitecți, instructori și institute de arhitectură din întreaga lume.

În prezent predă la Facultatea de Arhitectură a Universității din Melbourne. Farshad își concentrează cercetările pe arhitectura bazată pe context geografic și pe impactul geografiei asupra arhitecturii în general.

Square Nine Hotel din Belgrad

François VALENTINY - fondator VALENTINY hvp architects, Luxemburg

Valentiny reprezintă modele îndrăznețe, aproape futuriste, cu un caracter aparte. Pentru el, arhitectura este o modalitate minunată de a-ți lua rămas bun de la propriile probleme și de a te ocupa de problemele altor oameni. Predă arhitectură de la Trier prin Viena până la Shanghai și a fost numit unul dintre cei mai buni o sută de arhitecți din lume din Coreea în 2016 de către colegii săi.

Este redactorul primei reviste de arhitectură din Luxemburg, Adato, și face parte din consiliile consultative de arhitectură. Valentiny a fost numit Președinte al Fondation de l’Architecture et de l’Ingénierie din Luxemburg pentru anul 2006/2007, iar în 2006 a fost distins cu Decorația de Onoare în Aur pentru Servicii /Republica Austria.

În 2008 a fost onorat pentru munca sa de arhitectură generală în Marele Ducat și în străinătate, iar în 2007 a primit Premiul de Arhitectură Luxemburg. În 2009 a devenit membru în Academia Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg, Austria. În 2018 a fost distins cu Marea Decorație de Merit de către Landul Salzburg.

Square Nine Hotel din Belgrad

Ervin TAÇI - MA Studio & Partners, Albania

Ervin Taçi este co-fondator și partener creativ al DEA Studio (Design Engineering Architecture Studio) din 2002 și, din 2020, co-fondator și partener creativ al MA Studio & Partners. Cunoscut pentru desenele și proiectele sale inovatoare și ambițioase, multe dintre clădirile sale sfidează convențiile și dimensiunile arhitecturale tradiționale. Cercetarea sa este un efort continuu de a îmbina zonele de graniță dintre sociologie, psihologie, arhitectură și planificare, încercând să găsească echilibre.

Angeliki ATHANASIADOU - partener fondator AVW Architecture, Grecia

AVW Architecture a fost înființat la Atena în 2010, de către Angeliki Athanasiadou și Katerina Vassilakou. Din 2014, AVW Architecture și-a extins experiența în domeniul proiectării aeroporturilor. Ei au lucrat îndeaproape cu joint venture-ul Aktor Concessions – Vinci Airports pentru competiția internațională „Privatizarea celor 14 aeroporturi regionale din Grecia”.

În urma câștigării concursului, AVW Architecture este consultantul principal de arhitectură al Fraport – Consorțiul Slentel pentru aeroporturile Cluster A. În 2018, AVW Architecture, în colaborare cu Tombazis & Associates, a proiectat extinderea Aeroportului Internațional din Atena și a coridorului comercial Extra Schengen, proiect nominalizat la Premiul UE – Premiul Mies Van Der Rohe 2022.

Square Nine Hotel din Belgrad

Inregistrare

Înregistrarea la Forumul Internațional de Arhitectură și Ingineria Construcțiilor, SHARE Bucharest 2022, se face aici: Bilete forumul SHARE Bucharest 2022

Hidroizolarea unei terase placate cu travertin
Hidroizolarea unei terase placate cu travertin
Hidroizolare terasa cu membrana poliuretanica Hyperdesmo - Cumpatu-Sinaia, Prahova
Hidroizolare terasa cu membrana poliuretanica Hyperdesmo - Cumpatu-Sinaia, Prahova
Stoparea igrasiei in peretii de caramida la un imobil in Deleni, Sibiu
Stoparea igrasiei in peretii de caramida la un imobil in Deleni, Sibiu
Zonele afectate
Zonele afectate
Square Nine Hotel din Belgrad

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Seriozitatea echipei, manualul care este excelent structurat și gândit astfel încât să te ajute să faci „spectacol” în oră chiar și atunci când nu ești foarte inspirat, informația și exercițiile trezesc spontan spiritul creativ lăsându-te în acelaşi timp să vii cu propriile tale jocuri, exerciţii, completări, explicaţii, poveşti, cu propria ta experienţă de arhitect faţă de care copiii manifestă o mare curiozitate pentru că, vedeţi voi, De-a arhitectura este singurul curs din şcoli care este predat de oameni care practică acea disciplină. Copiii au în faţă un om care a proiectat şi construit, pot pune întrebări concrete. Practic, orele De-a arhitectura sunt experienţe în sine, porneşti de la Gulliver şi ajungi la da Vinci, pleci de la dimensiunile uliţei satului şi ajungi să afli care e distanţa până la Lună, aşa-i de frumos la oră.

Square Nine Hotel din Belgrad

Ce a fost mai dificil la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Nimic. Poate doar să descarc sutele de poze şi filme pe care le-am făcut de-a lungul celor 3 ani cu copiii. Sau să mă recuperez după o oră de curs mai efervescentă, uneori având nevoie de 3 ore de somn dupa ce 30 de copii au „mâncat” simultan din mine tot ce am ştiut să le ofer mai bun. A fost o mare revelaţie pentru mine să simt intensitatea muncii de profesor.

Square Nine Hotel din Belgrad

Ai fost marcată de întâlnirea cu vreun profesor, pe parcursul educaţiei tale? Povesteşte-ne în câteva rânduri şi spune-ne cum a influenţat experienţa ta prezenţa ta în clasa De-a arhitectura?

Mulţi! Am fost fascinată de profesorul meu de fizică din liceu, domnul Friedmann, care din cuvinte şi pauze bine ritmate, din ton şi semitonul vocii creea atmosfera, ne introducea într-un univers propriu guvernat de vectori, forţe şi direcţii, a fost profesorul de limba română Kevorchian ale cărui cursuri le am încă în caiete bine păstrate şi care ne facilita în anii ’80 întâlniri la clasă cu Liiceanu, Pleşu sau Ştefan Augustin Doinaş şi care ne făcea astfel să ne întâlnim cu forţa ideilor şi puterea lor de modelare a unui spirit. Întreaga clasă îi sorbea cuvintele, orele lui erau adevărate conferinţe irepetabile, un adevărat orchestrator de emoţii, o prezenţă fără pereche care a rămas în inimile noastre de adolescenţi din MF3 şi încă zâmbeşte, de acolo, din inimi, privindu-ne cu curiozitatea înţeleptului care nu osteneşte niciodată să se mire de lume şi trăznăile ei. De la el am învăţat felul în care poţi fi prezent sută la sută în timpul unei ore de clasă şi modul în care poţi avea o conectare profundă cu fiecare elev.

Apoi, spre sfârşitul liceului, am fost marcată în cel mai frumos mod de meditatoarea mea prof. dr. arh. Anca Brătuleanu a cărei personalitate, stil, cultură, rafinament şi inteligenţă m-au sedus. De la ea am învăţat (în afară de geometrie, arhitectură, dragostea pentru construit) că în procesul de predare naturaleţea frustă e mai intensă decât orice elaborare.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.