Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sonorizare, anunţuri şi EVAC, pe zone separate, Hotel Mercure Bucureşti

Amro Grup a proiectat un sistem de sonorizare ambientala si evacuare vocala pentru hotelul Mercure din Bucuresti. Proiectul a fost generat din nevoia de a avea un sistem audio care sa difuzeze muzica de fundal si anunturi, pe zone diferite, in hotel.
Sonorizare, anunţuri şi EVAC, pe zone separate, Hotel Mercure Bucureşti

Dupa discutiile purtate de specialistii de la Amro Grup cu reprezentantii hotelului, s-a stabilit exact solutia potrivita. De asemenea, specialistii Amro Grup au analizat si particularitatile cladirii, pentru a determina marimea sistemului si felul in care va fi distribuit pe zone de interes.

Particularitatile si nevoile hotelului Mercure

Hotelul se desfasoara pe sase etaje si are repartizate cate 20 de camere de circa 20 mp, pe fiecare nivel. Fiind un spatiu mare, a fost necesara o identificare a nevoilor diferite pe care le are fiecare zona in parte.

Componenta cea ma importanta a fost solutia de avertizare vocala, pentru a evacua cu succes toate persoanele din cladire, in caz de urgente. In paralel, a fost necesar si un sistem de comunicare live sau public address, pentru a difuza mesaje diferite, in zone separate.

Staff-ul hotelului ne-a comunicat si necesitatea unui sistem de sonorizare ambientala, pentru a difuza muzica de fundal, doar in anumite zone precum receptie, restaurant si sala de fitness.

Sonorizare, anunţuri şi EVAC, pe zone separate, Hotel Mercure Bucureşti

Amro Grup livreaza solutia tehnica

Dupa aceste investigatii ale spatiului si a necesitatilor generate de activitatile zilnice in hotel, am alcatuit solutia thenica folosind doua din brand-urile din portofoliu: IC Audio, predominant pentru partea de difuzoare EVAC si Proel pentru sonorizare ambientala si anunturi:

• 50 difuzoare de perete de 6W/100 V, cu reglaj de volum independent, pentru: holuri, receptie, sala de fitness, bar/restaurant;
• 120 difuzoare de 6W/100V, pentru zona camerelor, repartizate uniform.

Dupa ce am identificat si stabilit un numar total de 8 zone, am introdus cate un amplificator profesional pentru fiecare din acestea. Apoi, pentru a controla eficient toate aceste zone, am folosit ZONE8, centrala de gestiune de la Proel, destinata special sistemelor de adresare publica si paging.

Aceasta configurare ofera marele avantaj al difuzarii anunturilor administrative numai in zonele selectate, fara inreruperea muzicii ambientale din celelalte. Pentru difuzarea clara a mesajelor, a fost necesara o baza microfonica digitala cu brat flexibil, Proel BM08.

Sonorizare, anunţuri şi EVAC, pe zone separate, Hotel Mercure Bucureşti

Sistemul de evacuare vocala

Pentru un astfel de spatiu, un sistem profesional de alarmare vocala este cea mai buna solutie, deoarece, prin functia de anunturi live se pot indica toate caile de acces spre iesire si se poate oferi indrumare, cu informatii vitale pentru persoanele evacuate. Iar mesajele preinregistrate, pe care centrala de gestiune le prioritizeaza fata de celelelalte semnale audio, vor avertiza persoanele din cladire asupra situatiei de urgenta, indrumandu-le spre cea mai apropiata iesire.

Prin optiunea de difuzare a mesajelor live de la baza microfonica, pe zone separate, se pot face interventii cu anunturi importante, ori de cate ori este nevoie.

Pentru a pastra o infrastructura ordonata si usor accesibila a sistemului de sonorizare si EVAC, specialistii de la Amro Grup au optat pentru montarea echipamentelor intr-o unitate rack de 19 inch, impreuna cu accesoriile aferente (module de alimentare si protectie, module de distributie tensiune etc). Unitatea rack ofera un aspect ordonat (cu cablurile ascunse) a sistemului audio si asigura accesul usor pentru orice setari si configurari ulterioare.

Muzica ambientala, anunturi administrative si siguranta in caz de urgente – un sistem complex care intruneste toate nevoile unui hotel! La Amro Grup nu gasesti doar echipamente audio profesionale, ci si solutiile de care ai nevoie pentru orice proiect.

Sonorizare, anunţuri şi EVAC, pe zone separate, Hotel Mercure Bucureşti

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
AMRO ELECTRONIC GRUP