Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Somaco Grup Prefabricate se alatură evenimentului „Zilele SSM”, dedicat securității și sănătații angajaților

Somaco Grup Prefabricate se alătură în premieră campaniei „Zilele Securității și Sănătății în Muncă”, cunoscută sub denumirea de “Zilele SSM”.
Somaco Grup Prefabricate se alatură evenimentului „Zilele SSM”, dedicat securității și sănătații angajaților

Sorin Miron, Director General Somaco Grup Prefabricate

Somaco ia parte pentru prima dată la campania internă „Zilele Securității și Sănătății în Muncă”, lansată de grupul LafargeHolcim. Ediția din acest an se desfășoară în context pandemic, cu respectarea măsurilor suplimentare de protecție implementate de Somaco, parte a Holcim România.

Această campanie include atât activități specifice organizate în punctele de lucru, cât și inițiative 100% online, precum întâlniri cu specialiști pe subiecte legate de nutriție echilibrată, păstrarea imunității și prevenirea virozelor, managementul stresului, cursuri teoretice de prim ajutor, sesiuni virtuale de exerciții fizice.

Zilele SSM 2020 se axează pe bunele practici care se pot prelua din cadrul Grupului LafargeHolcim pentru a crea un mediu de lucru mai sigur și mai sănătos. Mai precis, este vorba despre exemple de inițiative de îmbunătățire a siguranței locurilor de muncă, din care se poate învăța și care pot fi implementate în cadrul Somaco Grup Prefabricate.

„Suntem bucuroși să participăm la acest eveniment propus de Holcim România. Preocuparea pentru siguranța și sănătatea angajaților noștri face parte din rutina noastră zilnică, dar pe parcursul Zilelor SSM a devenit subiectul central al activității noastre. Dorim să contribuim astfel la conștientizarea dezideratului ZERO ACCIDENTE și la dezvoltarea unei culturi de prevenire a riscurilor și accidentelor. Inițiativa a fost foarte bine primită de către colegii noștri. Și echipa de management a avut un rol important în desfășurarea evenimentului, membrii ei urmând să se apropie și mai mult de activitățile operaționale, pentru a putea contribui la promovarea unor soluții eficiente și la consolidarea culturii ZERO ACCIDENTE ”, a declarat Sorin Miron, Director General Somaco Grup Prefabricate.

Pe parcursul celor două săptămâni, în operațiuni se organizează diverse activități cu participarea directă a angajaților și contractorilor, ca de exemplu: instruiri pentru utilizarea corectă a stingătoarelor, exerciții pentru verificarea capacității de răspuns în situații de urgență și evaluări de riscuri în echipă. Activitățile se derulează în grupuri restrânse de oameni, cu menținerea distanței și purtarea măștii de protecție, conform măsurilor de siguranță specifice noului normal, în contextul pandemiei de COVID-19. Sunt organizate competiții sportive pentru angajați, dar și un concurs de desene pentru copii, toate acestea având scopul de a susține prioritatea Grupului – Siguranța și sănătatea pe primul loc.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SOMACO GRUP PREFABRICATE