Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Soluții fonoabsorbante pentru pardoseală - confort sau necesitate?

Liniste. Tranquility. In latina e pace. O cautam, da, ne-o dorim. Inauntru, dar si in afara. Unii o gasesc prin meditatie, yoga, altii pur si simplu relaxandu-se. Zgomot. Noise. In latina e tumultum. Enervant nu-i asa? Mai ales cand vine de la altii…
Soluții fonoabsorbante pentru pardoseală - confort sau necesitate?

Eu cred ca linistea face parte din confort desi nu apare in mod explicit in definitia din dictionare (Confort = “…existenta civilizata, placuta, comoda si igienica” cf. DEX 2009).

 

M-am gandit sa scriu despre confort din perspectiva ambientului in care traim – acasa, sau muncim – la birou, cel din interioarele pe care le vizitam uneori – teatre, restaurante, hoteluri, spatii unde ne-am putea cauta, cel putin in anumite momente – linistea.

 

Pasii, vocile, claxonul unei masini sau sunetul muzicii vecinului de apartament reverbereaza, poate nu tocmai placut, uneori cand ai nevoie de liniste. Si totusi nu poti trai sub un glob de sticla, dar nici in perspectiva “- OK, nu-i nimic, o sa am parte de liniste acolo…" ( intr-un loc insorit si cu verdeata…cum se mai spune…).

 

Solutii? Sunt. Pentru claxoane si sirene de salvari sau politie geamurile termopan pot fi o solutie.

 

Dar zgomotul ambiental? Al meu, al copiiilor, al sotiei, al vecinilor? Traim in ritmuri diferite, poate suntem generatii diferite si poate suntem defazati prin zestrea culturala, educatie etc.

 

Si atunci cum imi protejez propriul ambient? Cum il fac mai silentios, empatizand si cu vecinul de sub mine (fara sa fiu stresat ca trebuie sa merg in varful picioarelor ca sa nu il deranjez – DACA IMI PASA?)

 

Ei bine, daca imi pasa, atunci ma pot gandi la underlay, la solutii fonoabsorbante pentru pardoseala, la materiale ce asigura o absorbtie a zgomotului la impact.

Dar este deja prea mult! Ar trebui, daca totusi iti pasa, sa explic cum se propaga zgomotul. Si cum materialele, ca cele de mai sus, ne pot aduce mai multa liniste.

 

O voi face intr-un articol viitor.

 

Octavian Ardac

Manager Sonerg Montaj

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SONERG MONTAJ