Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Soluții de acces automat pentru un spațiu medical confortabil pentru pacienți și medici

Soluții de acces automat: sigure, plăcute și funcționale Cu toții ne întrebăm ce înseamnă, astăzi, un spital modern, iar proiectarea și arhitectura unui spital reprezintă un aspect important pentru crearea unui spațiu medical funcțional și confortabil, atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.
Soluții de acces automat pentru un spațiu medical confortabil pentru pacienți și medici
Aceasta a fost și tema pe care Andreea Strugaru, Managing Partner KADRA, a dezvoltat-o în cadrul conferinței BUILDING HEALTH BUCHAREST INTERNATIONAL FORUM.

În decursul exprienței noastre de 25 de ani de implementare de soluții pentru spațiul medical, am observat că spațiul medical de astăzi nu mai este spațiul medical de acum 20 de ani, chiar dacă, adesori, ca pacienți, nu simțim încă acest lucru. Însă este un deziderat, pentru care trebuie să muncim cu toții pentru a ne bucura de un spațiu medical de calitate.

Exigențele pentru un spațiu medical de calitate vin din rândul pacienților și, așa cum Andreea Strugaru a afirmat în cadrul Forumului: "ca pacienți, ne dorim servicii medicale de calitate, un spațiu sigur pentru viață, un confort rezonabil și o atmosferă caldă și primitoare, ca sa uităm puțin de boala noastră", dar și din rândul medicilor.

La rândul lor, medicii au nevoie de circuite funcționale o construcție care să-i ajute si care să fie și sigură, care să-i ajute în actul medical și nicidecum să constituie obstacole, care îi pot împiedica să realizeze eficient activitatea medicală.

În construcția sau renovarea unui stabiliment medical o provocare pentru constructor, arhitecți și proiectanți o reprezintă cerințele legale. O autorizație de securitate la incendiu nu se obține ușor, iar KADRA poate oferi o gamă largă de soluții de acces automat, care să rezolve aceste probleme, așa cum sunt ușile rezistente la foc, soluțiile de evacuare în caz de incendiu, precum și soluțiile de desfumare agrementate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Un spațiu medical funcțional are nevoie de o soluție de gestionare eficientă a traficului, iar inginerii noștri știu să automatizeze orice tip de intrare.
Să ne gândim doar la zona de Primiri Urgențe, care este una dintre zonele care are cea mai mare nevoie de un trafic eficient. Ambulanțele trebuie să poată intra rapid, fără a fi nevoie ca portarul să deschidă manual ușile.

Privind din punct de vedere tehnic funcționalitatea unui spital, căile de acces au un rol important, iar noi, KADRA, știm să facem uși ermetice pentru ușile de operații, avem în portofoliu ferestre de transfer al instrumentarului, soluții de acces controlat (uși batante, uși rapide, uși culisante), soluții prin care se asigură siguranță și protecție la radiații, așa cum sunt ușile speciale cu protecție de plumb pentru camerele de radiologie, soluții care asigură etanșeitatea spațiilor cu atmosferă controlată, evacuarea în situații de urgență, evacuarea fumului și protecția la foc.

Confortul dintr-un spital, atât pentru pacienți și personalul medical, pornește, așa cum amintește Andreea Strugaru, de la parcare și de la dificultatea de a găsi un loc de parcare în fața spitalului, iar noi oferim soluții de management inteligent al locurilor de parcare, cu recunoaștere a a numerelor de înmatriculare ale mașinilor, pentru pacienți, aparținătorii acestora și pentru medici.

Accesul hands- free este important într-un spital, indiferent că ne gândim la circulația persoanelor cu dizabilități, a infirmierilor care transportă paturile cu pacienți, ca să nu mai vorbim de intrarea într-un spital, unde avem nevoie de un acces facil.

Spațiul medical de astăzi este un spațiu modern, iar designul reprezintă o componentă importantă.

Pentru o experiență cât mai agreabilă oferită pacienților, pentru a uita sau a trece mai ușor de problema medicală cu care se confruntă, pe durata internării, putem crea, din punct de vedere arhitectural, o ambianță plăcută și primitoare.

Venim în ajutorul proiectanților, constructorilor și a beneficiarilor cu soluții personalizate: dimensionare, coloristică, echipare specifică spațiului medical, care implică materiale de ultimă tehnologie și cerințe specifice.

În cei 25 de ani, ne-am dorit să contribuim la crearea unui spațiu medical modern și de calitate, astfel că am contrubuit cu soluțiile noastre de inginerie de acces automat, la o serie de spitale complexe, așa cum sunt: Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", Spitalul de Urgenta "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, Spitalul Polisano, din Sibiu, Spitalul - Maternitate Regina Maria și, nu în ultimul rând, Spitalul Orășenesc Mioveni, unde am montat peste 1.000 de uși automate.
Soluții de acces automat pentru un spațiu medical confortabil pentru pacienți și medici
Soluții de acces automat pentru un spațiu medical confortabil pentru pacienți și medici
Soluții de acces automat pentru un spațiu medical confortabil pentru pacienți și medici

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
KADRA