Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Solutia perfecta pentru pierderile de caldura si aerul interior viciat

Solutia perfecta pentru pierderile de caldura si aerul interior viciat

 

Aerul din apartamente contine un numar mare de bacterii si particule de praf, vapori, gaze si alte substante reziduale care patrund de afara rezultand  astfel un grad ridicat de poluare in interior.

 

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura rezolva ambele probleme: realizeaza un schimb de aer controlat si recupereaza caldura din aerul evacuat intr-un procent de pâna la 90%. Astfel,  centralele de tip VUT sunt cele mai eficiente sisteme.

 

Centralele de ventilatie de tip VUT sunt proiectate pentru alimentarea cu aer proaspat si evacuarea celui viciat, beneficiind de o dubla filtrare de aer si de un sistem de recuperare de caldura. Gama include mai multe variante de modele, marimi, echipate cu diverse optiuni si este potrivita pentru sistemele centralizate de ventilatie, recuperând pâna la 88% din caldura, in functie de model.

 

Centralele VUT pot fi echipate cu baterii de incalzire cu apa sau electrice, de diverse puteri, asigurind astfel o incalzire suplimentara a aerului proaspat, preincalzit de sistemul de recuperare.

 

Aceste echipamente pot fi comandate cu ajutorul diverselor tipuri de panouri de control cu functii precum: comanda trepte de putere, mod noapte, mod economic etc.

 

Centralele VUT se pot monta suspendate de tavan sau pe perete cu ajutorul unor console, in orice spatiu tehnic, boxa, podul casei.

 

Principalele beneficii aduse de folosirea centralelor VUT sunt furnizarea de aer proaspat in incapere, recuperarea eficienta a caldurii, consum scazut de energie, reduceri de costuri, durata indelungata de viata in conditii de functionare continua.

 

 

Lucru în România