Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sobele din lut sau sobele cu personalitate

Sobele din lut sau sobele cu personalitate

 

Lutul, acea roca sedimentara de culoare cafenie sau caramizie folosita din timpuri stravechi pentru constructii, are o plasticitate deosebita, putand lua orice forma. Asadar, nu este de mirare ca din lut sau argila se pot obtine sobe, decoratiuni si uneori chiar mobilier cu design unicat, facute exact dupa gustul beneficiarilor.

 

Pentru noi, romanii, sobele nu sunt un element surprinzator avand in vedere ca in mai toate casele vechi, de la tara, se regaseste cel putin o soba din lut sau teracota. In zilele noastre, cei mai multi dintre cei care au optat pentru incalzirea cu lemne decid sa isi instaleze seminee mai degraba decat sobe. Retineti ca nu este nimic gresit in asta (si ca puteti citi mai multe despre incalzirea cu semineu aici), dar adesea traditiile vechi prezinta valori pe care este pacat sa le ignoram, iar sobele din lut sunt unul dintre cele mai bune exemple.

 

Ati da caloriferele si semineul pe o soba din lut care, cu siguranta, va atrage toate privirile? Asteptam parerile si sugestiile dvs. in rubrica de mai jos!

 

 

 

Surse foto: www.inderwies-keramik.dewww.lehmundfeuer.de.

 

 

Redactat de: Claudia Gorunescu

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România