Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sistemul de certificare Green Homes - Studium Green

Studium Green este primul dezvoltator de ansambluri rezidentiale verzi din Romania. Acesta a initiat primele cladiri proiectate si construite sustenabil in anul 2012, asumandu-si certificarea intregului portofoliul prin programul Green Homes al Romania Green Building Council.
Sistemul de certificare Green Homes - Studium Green
West Side Park

De asemenea, WINGS este primul ansamblu rezidential din Romania in curs de certificare EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies), lansat de catre Banca Mondiala.

Pana in prezent, Studium Green a finalizat cu succes peste 400 de locuinte certificate, in timp ce alte doua ansambluri rezidentiale, WINGS si WEST SIDE au fost precertificate si se afla in etapa de executie.

Printre solutiile implementate in proiectele mentionate se numara: infrastructura pentru sortarea deseurilor la sursa pe perioada de operare, solutii inovatoare pentru fatade (fatada vegetala, fatada ventilata tratata cu dioxid de titan), peste 4.500 de terase verzi (cea mai mare terasa verde suspendata, cu o suprafata de 2.500 mp, se afla pe West Side), acoperis vegetal, irigatii eficiente prin picurare, masuri pentru reducerea consumului de energie in spatiile comune, folosirea de materiale de constructii sustenabile (caramida, izolatie din vata bazaltica, piatra produsa la nivel local), lavabile si adezivi cu niveluri reduse de Compusi Organici Volatili (COV), infrastructura pentru incarcarea masinilor electrice si altele.

Sistemul de certificare Green Homes al RoGBC este un instrument care incurajeaza transformarea pietei rezidentiale din Romania, stimuland construirea de locuinte de calitate mai buna, mai sanatoase si cu beneficii financiare pentru familiile care le cumpara. Acesta a fost creat pentru a combate provocarile de ordin social, economic si de mediu cu care Romania se confrunta, precum: defrisatul ilegal, utilizarea excesiva a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deseurilor in timpul constructiei si al operarii cladirilor.

Green Homes este asociat programului Green Mortgage prin care bancile partenere recompenseaza riscul scazut asociat profitabilitatii unei locuinte verzi. Programul Ipoteca verde ofera credite ipotecare la costuri reduse pentru potentialii cumparatori, interesati de achizitionarea unei locuinte certificate Green Homes de Romania Green Building Council. Criteriile aplicate vizeaza in principal eficienta energetica superioara si considerente de mediu.

Romania Green Building Council este o organizatie profesionala non-profit, recunoscuta la nivel national si international, care promoveaza responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica pe toata durata ciclului de viata al unei cladiri (de la faza de design si constructie, pana la operare).

 

Sursa: comunicat de presa Romania Green Building Council 

Studium Green Campus
Studium Green Campus
West Side Park
West Side Park

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România