Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sistem complet de sonorizare pentru Stadionul național „Arcul de Triumf”

Amro Grup este in plin proces de sonorizare a Stadionului National Arcul de Triumf, care se pregateste pentru o noua revenire, cu o imagine moderna. Pentru ambitiosul proiect de echipare a stadionului Arcul de Triumf din Bucuresti cu o instalatie complexa de sonorizare ambientala, public address si evacuare vocala, Amro Electronic Grup a apelat la cateva dintre brandurile din portofoliu: Proel, Axiom Pro Audio si IC Audio.
Sistem complet de sonorizare pentru Stadionul național „Arcul de Triumf”

Nevoi – punctul de plecare al proiectului

Pentru a stabili clar care sunt nevoile acestui stadion, a fost necesar sa aflam mai multe informatii despre activitatile desfasurate si ce fel de sonorizare se doreste: muzica ambientala, anunturi live, sunet de putere, difuzare de reclame si mesaje promotionale etc.
Pentru zona de arena si tribune a fost necesar un sistem de boxe profesionale de scena, care sa difuzeze un sunet clar si puternic, capabil sa acopere zgomotul unui meci.

Un alt element necesar pe stadion este muzica ambientala, adica muzica de fundal si optiunea de difuzare de mesaje promotionale sau informative, cand este cazul. Insa, cea mai importanta functie care trebuie sa existe intr-un stadion este solutia de avertizare vocala, pentru evacuarea in siguranta a persoanelor, in caz de urgente. Amro Grup a proiectat un sistem complex prin care se poate difuza muzica ambientala, mesaje live si mesaje preinregistrate in caz de urgente.

O alta cerinta a fost livrarea unei solutii pentru sonorizare, discutii wireless si traducere simultana, speial creata pentru a se folosi in sala de conferinte.

Care a fost solutia propusa de Amro Grup?

Sistem complet de sonorizare pentru Stadionul național „Arcul de Triumf”

Pentru sunetul de putere, s-au ales 42 boxe pasive ED12PI din gama Axiom Pro Audio de la Proel, de 600W, albe, destinate sistemelor audio din exterior. Pentru sistemul de boxe pasive, am ales si unitatile de putere potrivite, tot din gama Axiom,  modelele QC2.4, alaturi de mixerul MQ16USB, cu 16 canale si procesor de efecte.


Sistemul de sonorizare, adresare publica si evacuare proiectat de Amro Grup are 6 zone de apel si interfata cu centrala antiincendiu cu mesaje vocale preinregistrate, pentru gestionarea eficienta a evacuarii in caz de urgenta.

Sistem complet de sonorizare pentru Stadionul național „Arcul de Triumf”

Sistemul EVAC are optiunea de a trece pe o sursa alternativa de alimentare, controleaza linia de difuzoare si amplificatoarele si trece automat pe amplificatorul de rezerva in caz de defectiune. Boxele pentru sonorizare, adresare publica si EVAC alese pentru acest segment sunt toate certificate EN 54-24. Am adaugat si o baza microfonica, Proel BMG2, prin care se difuzeaza anunturi, respectiv dirijeaza publicul spre cele mai apropiate cai de iesire, in caz de pericole.


Instalatia de sonorizare, adresare publica si EVAC este conectata la sistemul audio de putere, pentru ca mesajele de avertizare sa poata fi difuzate pe intreg stadionul, clar si inteligibil.

 

Pentru sala de conferinta, am propus un sistem local de sonorizare si public address, compus din microfoane de prezidiu, amplificator cu media player si boxe de tavan fals. Partea de traducere simultana a fost asigurata prin emitatoare fixe pentru 5 limbi traduse si 60 receptoare mobile, cu set de antene radio. Pentru incarcarea, depozitarea si transportul in siguranta al receptoarelor, se foloseste statia de incarcare, tip valiza.

Sistem complet de sonorizare pentru Stadionul național „Arcul de Triumf”

Sistemul de microfoane wireless, BE5035H si BE5035T, cu amplificare si splitter pentru semnal radio si antene exterioare, are misiunea de a facilita comunicarea, atunci cand aceasta implica si deplasarea.


Procesul de echipare a stadionului Arcul de Triumf cu o instalatie profesionala de sonorizare, adresare publica si evacuare vocala este in plina desfasurare, iar noi ne bucuram ca am participat la o noua etapa a acestei arene formidabile, cu o istorie bogata care a inceput in anul 1914.

Sistem complet de sonorizare pentru Stadionul național „Arcul de Triumf”

Pentru Amro Electronic Grup, Arcul de Triumf se adauga unei liste cu alte proiecte similare, cu care ne mandirm:  Stadionul Targu Jiu, Stadionul Stefanesti – Ilfov, Stadionul FC Astra Giurgiu, Stadionul Clinceni – Ilfov.

Sistem complet de sonorizare pentru Stadionul național „Arcul de Triumf”

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
AMRO ELECTRONIC GRUP