Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

SIKA achiziționează liderul de piață în domeniul sistemelor și soluțiilor de impermeabilizare din România

Sika a decis să achiziționeze Arcon Membrane SRL, principalul producător de membrane bituminoase pentru sisteme de acoperișuri și hidroizolații din România. Prin această achizitie a firmei Arcon Membrane, Sika îşi va extinde portofoliul de produse, pentru a satisface cererea în creştere de soluții complete în domeniul hidro- şi termo izolaţiilor.
SIKA achiziționează liderul de piață în domeniul sistemelor și soluțiilor de impermeabilizare din România

Business-ul preluat generează vânzări anuale de 23 milioane CHF. Tranzacția va fi supusă spre aprobare Consiliului Concurenţei din România.

Prin achiziționarea companiei Arcon Membrane, Sika își extinde gama în domeniul soluţiilor de hidroizolare. Este, de asemenea, un nou pas în expansiunea pe piaţa membranelor bituminoase, după mai multe achiziții în ultimii ani, cum ar fi Index în Italia, KVK în Cehia și Bitbau în Austria.

Compania Arcon are sediul în Sfântu-Gheorghe, la 200 km nord de București. Deţine două instalaţii complet automatizate unde produce membrane bituminoase de înaltă tehnologie, având potențial de a deservi și alte piețe din Europa de Sud-Est. În plus, portofoliul de produse Arcon include și sisteme de termo - hidroizolare pentru fațade și acoperișuri, care combină plăcile de polistiren expandat (EPS) cu membranele bituminoase. Tehnologiile achiziționate vor completa în mod perfect sistemele Sika de impermeabilizare și de anvelopare a clădirilor.

Ivo Schädler, Director Regional EMEA: "Poziția de lider de piață a companiei Arcon, portofoliul extins de produse și rețeaua de distribuție existentă vor susține strategia noastră de creștere, prin deschiderea de noi oportunități de cross-selling, precum și prin facilitarea accesului la pieţe şi proiecte cheie. Dorim să le urăm bun-venit angajaților Arcon în echipa Sika și așteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm împreună afacerea."

Ileana Nicolae, Director Zonal Europa de Est: "În Europa de Est, Sika a înregistrat o creştere de 30% în 2018 din care jumătate a fost creştere organică şi jumătate rezultatul achiziției grupului ceh KVK. Prin tranzacția de acum, din România, confirmăm, încă o dată, strategia de creştere a Grupului Sika şi ne asigurăm intrarea pe o piață în care am fost mai puțin activi şi anume piața de membrane bituminoase. Prin reputația sa excelentă şi calitatea înaltă a produselor sale, Arcon se integrează foarte bine în politica şi cultura noastră. În plus, ne bazăm pe o capacitate de producție înalt tehnologizată care va asigura exportul din România către alte țări din regiune. Pot spune ca mă bucură nespus pasul pe care Sika şi Arcon doresc să-l facă împreună şi mă alătur conducerii Grupului şi a Regiunii EMEA, în a le ura bun venit angajaților Arcon Membrane în marea echipă Sika."

Laurențiu Ștefănescu, Director General Sika România: "Achiziția companiei Arcon Membrane încununează rezultatele excepționale obținute de Sika România pe parcursul celor 16 ani de prezență pe piața românescă, dovedind încrederea grupului acordată potențialului și mediului economic din România.

Suntem încrezători în managementul actual al companiei, care va fi asigurat în continuare de Dl Ioan Titeiu pe o perioadă de doi ani, precum și de produsele companiei Arcon Membrane care împreună cu portofoliul de produse Sika vor satisfice cerințele tot mai exigente din partea clienților.
Bun venit în echipa Sika!"

Ioan Titeiu, Director General Arcon: "Faptul că o companie atât de exigentă în privința calității precum este Sika a ales Arconul, este o recunoaștere a performanței și eficienței business-ului construit în acești ani. Am făcut această alegere încrezător că fabrica de membrane de la Sfântu Gheorghe va face încă un pas în consacrarea sa ca una dintre cele mai bune în domeniu și va avea sansa de a se dezvolta și mai mult în cadrul unui grup puternic și cu produse de excepție."

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SIKA Romania
Lucru în România