Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Siguranţa la incendiu: Astăzi, o cameră întreagă arde în 3 minute. Cum ne protejăm

Coaliţia pentru Siguranţa la Incendiu a Clădirilor vă invită, marți, 7 mai, la JW Marriott Hotel din Bucureşti, de la ora 10.00, la conferinţa "Siguranţa la incendiu în clădiri: Despre protejarea vieţilor şi viitorul dezvoltării urbane".
Siguranţa la incendiu: Astăzi, o cameră întreagă arde în 3 minute. Cum ne protejăm
Pixabay

"În fiecare zi, în Uniunea Europeană au loc 5.000 de incendii, 90% dintre ele în clădiri. 11 oameni își pierd viețile în aceste evenimente nefericite și alți 190 sunt răniți, conform Fire Safe Europe. Aproximativ 126 de miliarde de euro sunt pierdute anual în Europa din cauza focului, iar efectele asupra mediului înconjurător sunt dintre cele mai grave.

În România, conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au avut loc peste 40.000 de incendii la locuințe, soldate cu circa 3.400 de persoane decedate sau rănite, au avut loc în perioada ianuarie 2012-octombrie 2018", se arată într-un comunicat de presă remis de Coaliţia pentru Siguranţa la Incendiu a Clădirilor SpatiulConstruit.ro.

Specialiștii vorbesc despre un trend îngrijorator, cauzat atât de prezența din ce în ce mai răspândită a materialelor de construcții inflamabile în locuințele noastre, care favorizează propagarea focului într-o singură cameră în doar 3 minute față de 25 de minute în anul 1950, cât si ca urmare a reabilitarii termice a clădirilor cu materiale nepotrivite și cu montaj neadecvat.

Invitați precum Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Ciprian Roșca, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației, Iulian Iancu, deputat si președintele al Comisiei pentru Industrii, Dan-Paul Iamandi, Inspector General IGSU, Sarah Debbiche Krichen, manager Public Affairs la Fire Safe Europe, Alexandru Găvozdea, președinte al Ordinului Arhitecților din România, și Dorin Beu, președinte al Romania Green Building Council, vor aborda urmatoarele teme:

• 2019, un an important în România pentru siguranţa la incendiu
• Eficienţă energetică şi securitatea în faţa pericolelor focului
• Trenduri globale, legislaţie europeană şi realităţi româneşti
• Cum putem reduce numărul victimelor și pagubele materiale?

Persoanele interesate sunt așteptate sa-si confirme participarea la eveniment până la data de 3 mai 2019, la următoarele coordonate: Ramona Asiminei, tel: 0742.220.386, e-mail: rasiminei@golin.com.

Coaliţia pentru Siguranţa la Incendiu a Clădirilor a fost înfiinţată în 2018, cu scopul de a promova siguranţa la incendiu, în parteneriat cu organizația Fire Safe Europe.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România