Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Si toaletele publice pot fi obiecte de arhitectura

Si toaletele publice pot fi obiecte de arhitectura

 

Din departare cladirea seamana mult cu volumetria unei case cu acoperis in doua ape dar la o privire mai atenta se pot observa o serie de detalii, decupaje si perspective directionate. Constructia a fost atent impartita in sase module diferite, ale caror forme in plan au fost generate de necesitatile de spatiu dar si de un concept putin cam bizar prin care arhitectii doreau sa lege acest punct din Japonia de alte orase importante de pe celelalte continente.

 

Arhitectii au tinut cont si de pozitia soarelui la solstitii si in cele trei ceremonii traditionale japoneze. In zilele respective, la noua dimineata, razele soarelui patrund printre volume pentru a lumina interioarele la un unghi atent calculat.

 

 

Cladirea a fost construita pe structura usoara si inchideri din panouri de cedru ars care alterneaza cu foi de policarbonat. Luminatoare circulare deschid spatiul interior spre cer, fiind singurele vitraje clare din cladire. Nici latura ecologica nu a fost ingorata astfel ca s-a prevazut un sistem de colectare al apei de ploaie care directioneaza apa catre un recipient de unde este folosita pentru alimentarea toaletelor.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://www.archdaily.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva