Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sfaturi utile de întreținere a unui SPA

Spa-urile sunt cunoscute sub denumirea de jacuzzi, cazi cu hidromasaj sau mini-piscine portabile. Acestea reprezinta visul oricarui iubitor de relaxare, nu numai din simplul motiv ca sunt o investitie de care va puteti bucura pe tot parcursul anului, dar si pentru ca pot crea un colt de relaxare in confortul casei, care poate intrece cu mult centrele de rasfat.
Sfaturi utile de întreținere a unui SPA
Dar pentru a va bucura cu adevarat de cada cu hidromasaj, un lucru absolut esential este ca apa sa fie intotdeauna dezinfectata si tratata corespunzator. Exista riscul ca, din cauza caldurii si a aburilor, sa se dezvolte un mediu nefavorabil de micro-organisme, bacterii, alge si fungii care pot raspandi boli si infectii. Vestea buna este ca exista solutii eficiente pentru eliminarea acestor pericole. Prima si cea mai importanta este sa mentinem paramentrii apei in anumite limite, care pot fi atinse daca se tine cont de urmatorii pasi simpli:

Sfaturi utile de întreținere a unui SPA

- pH-ul se verifica de doua ori pe saptamana cu ajutorul trusei de analiza. Valoarea acestuia trebuie sa fie cuprinsa intre 7,2 si 7,6. Daca pH-ul depaseste aceasta limita, se pun cate 15 g de pH minus pentru fiecare metru cub de apa pentru a-l scadea cu 0,2 unitati.

- Concentratia de oxigen trebuie verificata inainte de folosire! Limitele in care aceasta trebuie sa fie cuprinsa sunt: 5-8 mg/litru.

- Pentru tratamentul de intretinere este recomandat sa folositi Aqua Blank. Acesta trebuie dozat in fiecare saptamana, in felul urmator: 10-30 g Aqua Blank O2 si 10 ml Aqua Blank A pentru fiecare metru cub de apa din spa. La tratamentul initial, pentru primul dozaj se folosesc 40 ml Aqua Blank A / 1 metru cub de apa si 40 g Aqua Blank O2 / 1 metru cub de apa.
*Aqua Blank O2 este oxigenul activ granulat folosit pentru tratarea apei, iar Aqua Blank A este activatorul pentru oxigenul activ (Aqua Blanc O2).

- Antispuma necesita si ea dozare. La umplerea spa-ului se adauga 2 linguri de Antispuma pentru fiecare metru cub de apa. Ulterior doza se reduce la 1 lingura/ 1 metru cub de apa.

*Antispuma sau solutia Anitspuma se foloseste, in general, pentru prevenirea supradozei de spuma care apare in urma pornirii jeturilor de apa.

- Filtrul se curata in fiecare saptamana.

- Pentru o buna functionare, spa-ul trebuie sa fie golit regulat, cel putin o data pe luna, iar daca este folosit zilnic de mai multe persoane, atunci se recomanda golirea acestuia o data pe saptamana.

- Sistemul de recirculare a apei trebuie sa functioneze cel putin trei ore pe zi, iar jeturile de apa trebuie sa fie puse in functiune cel putin o ora in fiecare zi.

Sfaturi utile de întreținere a unui SPA

Alte aspecte care necesita o atentie deosebita:

Tratamentul apei nu trebuie inceput fara efectuarea analiza apei in prealabil. In functie de rezultatele acesteia se va face dozarea produselor de mentenanta. Substantele nu trebuie adaugate in cantitati mai mari decat cele prescrise pentru ca exista riscul de stricare a echilibrului chimic al apei.

De asemenea, pH-ul apei nu trebuie neglijat! Mentinut la valori mai mici de 7,0, exista pericolul corodarii echipamentelor si riscul aparitiei arsurilor la ochi sau mancarimi la nivelul pielii. Daca pH-ul este mentinut la valori mai mari de 7,8, se vor forma depuneri de calciu si metal pe suprafete si pe echipamente si se va tulbura apa, iar utilizatorii spa-ului pot simti un disconfort al pielii si al ochilor. Spa-ul trebuie folosit la cel putin o jumatate de ora de la adaugarea substantelor de tratare.

Sfaturi utile de întreținere a unui SPA

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
KASTA METAL

Alte articole interesante