Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sfaturi înainte de amenajarea unui dormitor

Sfaturi înainte de amenajarea unui dormitor

 

Nu aglomera spatiul. Primul pas atunci cand pornesti in decorarea camerei este sa gandesti care vor fi obiectele si accesoriile de care vei avea nevoie. Nu incerca sa aglomerezi spatiul cu obiecte care nu iti vor fi de folos, nu folosi prea multe accesorii doar de decor. Camera trebuie sa fie una utila care sa te ajute sa te odihnesti corect. Incearca sa mentii circulatia pe o parte a camerei, asa cum ai vazut cel mai des ca se intampla in camerele de hotel. Este o metoda simpla de a oferi spatiu camerei si intotdeauna functioneaza. 

 

Concentreaza-te pe priveliste. Un dormitor este intotdeauna mai frumos atunci cand primul lucru de care ai parte este o priveliste placuta pe fereastra. Daca proiectezi un dormitor nou ori il reamenajezi pe cel vechi, incearca sa vii cu un aspect care sa se concentreze asupra vederii, fie ca este ceva uimitor precum un lac, fie ca este ceva simplu precum curtea din spatele casei.

 

Pastreaza intimitatea. Dormitorul poate fi camera intima a casei si tocmai din acest motiv nu o lasa sa fie mereu deschisa. Incearca sa eviti sa privesti in dormitor dintr-un spatiu deschis precum o bucatarie sau o camera de zi

 

Conecteaza-te cu exteriorul. Conectarea unei incaperi cu exteriorul este o modalitate foarte buna de a face spatiul sa para mai pare si permite mai usor patrunderea luminii naturale. Daca nu ai un dormitor care sa se bucure de o terasa adiacenta, atunci adaugarea unui set de usi franceze poate mari instantaneu vizual spatiul.

 

Acorda importanta mobilierului. Arhitectura dormitorului ar trebui sa tina cont de mobilier. Atunci cand iti planuiesti un dormitor trebuie sa stii daca ai nevoie doar de un pat si un sifonier sau pe langa asta mai adaugi noptiere, birou, scaune, televizor. Pentru a te asigura ca ai suficient spatiu care sa iti permita o circulatie ampla, apeleaza la crearea design-ului impreuna cu un architect sau un designer de interior.

 

Nu te grabi. Un design reusit dureaza timp si necesita multa munca inainte de a deveni planul perfect. Merita sa iti iei timp in plus pentru a te asigura ca ai un plan eficient si functional in cele din urma.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România