Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sculptura monumentala in miscare: de la Liverpool la Baia Mare

Sculptura monumentala in miscare: de la Liverpool la Baia Mare

 

In cadrul programului „Moving Monuments” al Nasui collection & gallery, care are ca scop productia, prezentarea si itinerarea de lucrari de arta de mari dimensiuni in spatii contemporane prestigioase si curajoase, sculptura monumentala a artistului Bogdan Rata se „muta” dintr-un monument istoric - St. George’s Hall Liverpool, intr-un altul - Piata Cetatii Baia Mare. Proiectul sustine candidatura orasului Baia Mare la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021.

 

Bogdan Rata este artist, are un doctorat in noile materiale in sculptura si preda la Universitatea de Vest Timisoara. Lucrarile sale au fost expuse in proiecte curatoriale in centre culturale (cum ar fi Artists’ House Tel Aviv), bienale (Moscow Biennale, Liverpool Biennale, Venice Biennale, Manifesta St. Petersburg) si muzee (precum Muzeul National Brukenthal, Muzeul de Arta Timisoara sau Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti).

 

Piata Cetatii se afla in perimetrul centrului istoric al municipiului Baia Mare, in vecinatatea sudica a Pietei Libertatii si are o suprafata totala de 5.233 mp. Piata Cetatii si Ansamblul  „Turnul Stefan” reprezinta un monument istoric integrat, compus din Turnul Ştefan, construit in sec. XV, fundatiile Bisericii Gotice, care dateaza din 1347, Biserica Romano – Catolica „Sfanta Treime“ a fostei manastiri iezuite ( 1717-1719), Casa Degenfeld (sec. XVI – XVII) si fundatiile Bisericii Sf. Martin (sec. XV) si fundatiile Bisericii Sf. Martin (sec. XV). Piata Cetatii a fost restaurata si inaugurata in 2015.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România