Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sarbatori cu idei noi: lampi decorative, dar si practice, pentru... mancare

Sarbatori cu idei noi: lampi decorative, dar si practice, pentru... mancare

E sezonul in care lasam deoparte proiectele de anvergura pentru casa si ne orientam, evident, pe micile decoratiuni: de la podoabe de brad, pana la ornamente si aranjamente pentru mese festive. Iata de data aceasta o idee legata atat de estetica bufetului de aperitive, cat si de un aspect mai practic al aranjarii mesei: puneti in valoare platourile festive cu ajutorul unor lampi. Vor arata mai apetisant, dar partea si mai frumoasa este ca lampile vor mentine mancarea calda pana la venirea oaspetilor, chiar daca amenajati totul cu cateva ore mai devreme.

 

 

Un bufet separat de masa festiva, pe care sa aranjati de dinainte farfuriile, cutitele, paharele, platourile cu aperitive sau un fel de mancare ce trebuie ulterior impartit mesenilor (de pilda, puiul sau curcanul, care trebuie transat pe loc), este o dovada de rafinament, dar si de buna organizare a unei gazde. Chiar daca masuta respectiva va fi aranjata separat, pe o latura a incaperii, in asa fel incat sa fie ferita de accidente nedorite, ea va ramane suficient de vizibila pentru a completa intregul decor.

Ideea lampilor cu care sa luminati platourile de mancare devine, astfel, o sugestie de efect pentru intreaga incapere. Imaginati-va cum va cadea lumina, spoturile directionate putand pune in valoare aspectul mancarii si dandu-i o stralucire in plus. Puteti accentua reflexiile si luciul folosind un strat fin de ulei pe suprafata fripturii, vesela argintie sau aurie care sa reflecte razele etc. Avantajul secundar de care vorbeam la inceput este ca, daca folositi pentru lampi niste becuri tungsten, veti beneficia de o lumina mai calda in ambele sensuri ale cuvantului. Temperatura de circa 30 de grade pe care o vor mentine becurile in imediata lor apropiere va ajuta la pastrarea caldurii: friptura si alte feluri care trebuie mentinute calde vor putea, fi, astfel, aranjate chiar si cu o ora-doua inainte de sosirea oaspetilor, fara sa va temeti ca mancarea se va raci.

 

R-GUN-380-P.jpg
R-GUN-380-P.jpg

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.