Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Rudy Ricciotti Architecte propune o cutie in alta cutie

Rudy Ricciotti Architecte propune o cutie in alta cutie

Ultima creatie a lui Rudy Ricciotti este o cladire pentru diferite evenimente culturale si artistice in Marsilia, Franta. Recent finalizat, Muzeul J4 al Civilizatiilor Europene si Mediteraneene (MuCEM) ofera un spatiu impresionant in care vizitatorii pot sa invete despre cultura si istoria regiunii mediteraneene. O serie de proiecte au loc in Marsilia ca parte a programului de regenerare culturala in care sunt incluse Euromed Center (proiectata de Massimiliano Fuksas), Centrul pentru Conservare si Resurse (Corinne Vezzoni) si Frac (Kengo Kuma).

 

Noua cladire care cuprinde in total 15000mp este punctul central a intregului plan de regenerare. Muzeul a fost gandit pentru a putea fi impartit in trei zone: J4, Fort Sant-Jean si Centrul pentru Conservare si Resurse. Turistii si vizitatorii isi vor incepe periplul in volumul denumit J4, stabatand o serie de spatii de expunere pana cand ajung la un impresionant pod suspendat de unde pot admira perspectivele spectaculoase asupra marii Mediterane.

 

Acest pod suspendat conduce in incintele din piatra ale Fortului Saint-Jean, construit de Louis XIV in 1660 si in care au fost amenajate alte spatii expozitionale ce se intind pe 1150mp prezentand „noua gradina Mediteraneana”. Acest voiaj cultural culmineaza cu cea de a treia cladire proiectata de arhitectul Corinne Vezzoni in cartierul Belle de Mai. Centrul pentru Conservare si Resurse este un teren protejat pentru toate obiectele de colectie ale muzeului si le ofera posibilitatea vizitatorilor de a se bucura de o experienta „informala” despre viata si istoria muzeului.

 

 

Volumul propus de Rudy Ricciotti se afla in vechiul chei J4 si a fost realizat in colaborare cu Roland Carta. Acesta pune la dispozitie 3600mp de spatii expozitionale organizate pe doua niveluri, destinate sa gazduiasca expozitii educationale pe teme diverse de la cum s-au inventat diferite lucruri, comorile oraselor de pe ruta comertului cu mirodenii si viziuni ale Ierusalimului. Ca spatii conexe, arhtiectul a propus amenajarea unei sali de prezentari cu 325 de locuri, o zona destinata copiilor, o librarie, o braserie si un restaurant cu o terasa impresionanta, alaturi de spatii destinate birourilor administrative.

 

Estetica deosebita a acestei cladiri s-a obtinut prin crearea unei a doua fatade, un cub perfect cu latura de 52m ascuns de un alt cub cu latura de 72m. Cubul mai mic este centrul cladirii, adapostind spatiile expozitionale si cele de conferinta, in timp ce spatiul dintre cele doua anvelopante gazduieste doua rampe intercalate care permit vizitatorilor sa ajunga pe acoperis unde se alatura multimii care traverseaza podul spre Fortul Saint-Jean. Pe rampa dintre peretele volumului principal si anvelopanta perforata, vizitatorii se pot bucura de perspective panoramice cu zona de coasta.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Proiectul Delaco realizat de RAP Development
Proiectul Delaco realizat de RAP Development
Proiectul Delaco realizat de RAP Development
Proiectul Delaco realizat de RAP Development
Proiectul Delaco realizat de RAP Development
Proiectul Delaco realizat de RAP Development
Rudy Ricciotti Architecte propune o cutie in alta cutie
Pexels

• Mare atenția la capacitatea instalației electrice de a susține consumatorii din bucătărie! O plită electrică, un cuptor, un mixer și un frigider care funcționează simultan pot fi prea mult pentru cablurile noastre firave; dacă avem și o siguranță electrică de putere mare, incendiul devine un pericol real. De exemplu, dacă modificăm dotările bucătăriei și știm că vom depăși 4 kW putere, trebuie să ne asigurăm că avem cablurile potrivite, respectiv mai mult decât niște fire de cupru de 1,5 mm.
• Iluminatul ambiental nu este suficient într-o bucătărie; sunt necesare și lumini tehnice de tip spot sau benzi LED, amplasate deasupra blatului de lucru, ori deasupra plitei (hotele au asemenea funcții și este bine să le folosim).
• În cazul crizei de spațiu, se poate opta pentru uși glisante.

În încheiere, iată câteva dimensiuni și specificații orientative ale unor obiecte din bucătărie. Totuși, trebuie remarcat faptul că totul poate fi personalizat, în funcție de caracteristicile utilizatorului (înălțime, vârstă, anumite caracteristici particulare, limitări de natură fizică, aspecte culturale). De exemplu, dacă persoana este stângace, va avea grijă să poată deschide un dulap cu mâna dreaptă, pe care o are liberă, sau să aibă placa de scurgere a chiuvetei pe partea dreaptă.

Rudy Ricciotti Architecte propune o cutie in alta cutie

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.