Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

ROCKWOOL se alătură acțiunii de împădurire Marea Plantare din județul Prahova

ROCKWOOL, lider mondial in solutii de izolare din vata minerala bazaltica, va participa ca partener la actiunea „Marea Plantare” organizata de Asociatia Padurea Copiilor in localitatea Aricestii Rahtivani, judetul Prahova. Evenimentul va avea loc sambata, 31 martie, si are ca obiectiv completarea padurii cu peste 10.000 de puieti cu ajutorul a peste 650 de voluntari.
ROCKWOOL se alătură acțiunii de împădurire Marea Plantare din județul Prahova

Implicarea in acest proiect se inscrie in politica de responsabilitate sociala a Grupului ROCKWOOL, in contextul in care compania deruleaza in prezent o investitie de 50 de milioane de euro in Aricestii Rahtivani. ROCKWOOL a inceput demersurile pentru a construi in aceasta localitate o fabrica de vata minerala bazaltica ce va genera 150 de locuri de munca direct si alte 300 in mod indirect.

 

„ROCKWOOL este o companie responsabila in tot ceea ce face – folosim materie prima regenerabila si o tehnologie cu impact redus asupra mediului, dar si produse care ajuta la reducerea gazelor cu efect asupra climei si cresc siguranta la incendiu. De asemenea, suntem responsabili si fata de comunitatea in mijlocul careia mergem. Stim ca padurile sunt un bun national si ca ele sunt importante pentru locuitorii din Aricestii Rahtivani. Padurile inseamna aer curat, protejarea impotriva alunecarilor de teren si un peisaj mai frumos. Avem datoria sa le lasam copiilor nostri un mediu mai curat. De aceea am decis sa ne alaturam evenimentului organizat de Asociatia Padurea Copiilor. Dincolo de sponsorizarea oferita, ne-a impresionat entuziasmul cu care colegii nostri s-au oferit voluntari pentru aceasta actiune, multi dintre ei alaturi de copiii lor, tocmai pentru ca padurile fac parte din mostenirea pe care trebuie sa le-o lasam”, spune Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

 

In cadrul parteneriatului cu Asociatia Padurea Copiilor, ROCKWOOL sponsorizeaza participarea a 50 de voluntari inscrisi la „Marea Plantare” si, suplimentar, contribuie cu alti 20 de voluntari din randul angajatilor companiei.

 

„Se spune ca primii 7 ani din viata sunt vitali pentru orice copil, la fel e si cu padurea! Padurea are nevoie de cel putin 7 ani de ingrijiri si completari pentru a intra pe drumul cel bun ce se finalizeaza cu o padure.Vrem ca in urmatorii 10 ani sa avem paduri in 100 de comune din zona fostului Codru al Vlasiei! Ne bucuram cand companii responsabile se implica pe termen lung in proiect si in comunitatile in care isi desfasoara activitatea”, adauga Teodora-Alexandra Palarie, Presedinte Asociatia Padurea Copiilor.

 

Padurea Copiilor a adus la viata 62,2 hectare de padure, in beneficiul a 8 comunitati formate din nu mai putin de 30.000 de persoane. Obiectivul asociatiei pe termen lung este de a ajunge cu proiectul de impaduriri la peste 100 de comunitati din Regiunea Sud-Muntenia pana in anul 2030, adica 18% din totalul Regiunii.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ROCKWOOL ROMANIA