Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ridicarea unui garaj prefabricat pe faleza Dunarii atrage atentia asupra potentialului ascuns al realitatii urbane romanesti

Ridicarea unui garaj prefabricat pe faleza Dunarii atrage atentia asupra potentialului ascuns al realitatii urbane romanesti

 

Imaginile de la eveniment pot fi descarcate de aici.

 

Informatii suplimentare despre cele 9 + 1 proiecte pot fi descarcate de aici.

 

Expozitia “This place is pretty good” – Braila – 9 abordari arhitecturale a fost conceputa de o echipa internationala de indrumatori si studenti de la Bergen Arkitekthøgskole (BAS), Norvegia si Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” – Facultatea de Urbanism (UAUIM) din Bucuresti, cu sprijinul Primariei Municipiului Braila in cadrul atelierului de vara desfasurat la Braila in perioada 22 iulie – 5 august 2015. Dupa (1) scurta cercetare si curs de master la Bergen, acest (2) atelier de vara condus de BAS este o a doua etapa a proiectului “LABORATOR BRĂILA - Abordari alternative ale periferiilor urbane in cadrul unui oraş cu creşterea stagnata (B-LAB)” care abordeaza interdisciplinar o problema importanta astazi pentru orasele europene plecand de la intelegerea contextului local - Braila, oras care, in ciuda unor procese ce indica un declin economic si demografic, este posesorul unui capital difuz de urbanitate, meritand a fi descoperit si pus in valoare. Proiectul va continua cu (3) ateliere de toamna conduse de UAUIM, (4) masa rotunda internationala cu expozitie si (5)publicatia proiectului. Toate activitatile sunt deschise studentilor BAS si UAUIM de la urbanism, peisagistica si arhitectura si vor implica experti recunoscuti in domeniu.

Mai multe informatii despre proiect, in curand, pe www.urbanmarkers.ro.

 

Proiect finantat printr-un Grant SEE oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.

 

Bergen Arkitekthøgskole (BAS) a fost infiintata in 1986 ca alternativa la scolile publice de arhitectura din Norvegia. De atunci s-a axat pe dezvoltarea unui program de educatie in arhitectura cu orientare sociala, devenit traditional, orientat spre productia spatiala prin abordari experimentale, practice si colaborative ale realitatii. Aceasta abordare este, adesea, influentata de domenii de studiu complementare precum arta, antropologia si ecologia. Multiple cursuri, ateliere si evenimente gazduite de-a lungul anilor in Norvegia si in tari din lumea intreaga, au constituit baza dezvoltarii unei relatii deschise intre educatia si practica de arhitectura simultan in societatea locala si globala contemporana. www.bas.org.

 

Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) este cea mai veche si cea mai importanta institutie academica de profil din Romania. Aceasta continua o lunga traditie in invatamantul superior de arhitectura, instituirea ei, in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, fiind puternic legata de dezvoltarea Romaniei moderne si de organizarea noilor sale structuri culturale. De 16 ani Facultatea de Urbanism din cadrul UAUIM isi asuma sustinerea unui contact permanent cu realitatea urbana romaneasca prin implicarea directa atat in viata urbana cat si in cooperarea academica internationala. www.uauim.ro.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva