Restaurarea clubului Eskada din Porto

Echipa de arhitecti de la AAMD s-a ocupat de restaurarea clubului Eskada au ales sa realizeze o combinatie de elemente care sa creeze un spatiu fermecator, luxos si in ton cu tendintele actuale in materie de amenajari interioare. Pornind de la aceasta idee arhitectii au creat camere cu tematici si design diferite, fiecare identifincandu-se prin elemente particulare astfel ca atmosfera in intreg clubul este o combinatie de trecut, prezent si viitor.
In realizarea proiectului de restaurare o atentie deosebita a fost acordata materialelor utilizate pentru ca la final sa se obtina spatii confortabile si un design inovator. Prin pastrarea elementelor caracteristice ale fatadei originale si prin inserarea acestora in compozitii moderne, noii identitati a clubului Eskada i se confera statutul de club exclusivist, remarcandu-se la nivelul intregii regiuni de nord a Portugaliei.
Elementele originale precum placajele cu piatra, arhitravele si profilele decorative au fost restaurate cu grija. In contextul amenajarii moderne a spatiilor acestea contrasteaza placut cu materialele si formele noi, oferind o legatura cu trecutul istoric al cladirii. Spatiile beneficiaza de mobilier facut pe comanda, elemente din cupru satinat sau lucios care se combina cu o paleta de culori in tonuri neutre, naturale.
Pentru a crea atmosfera dorita arhitectii au fost foarte atenti cu pozitionarea surselor de lumina si cu gama de culori pe care acestea o ofera, astfel incat accentele create sa puna in valoare designul interior.
Rezultatul obtinut, daca e sa tinem cont de motivele si pasiunea care au stat la baza proiectului, este o creatie care combina intimitatea si senzatia de colectivitate, functiunea cu fantezia, arta cu designul, toate rezonand intr-o moderna definitie a luxului.
Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa
















Multi montatori de invelitori nu doresc sa cumpere sindrile dreptunghiulare tip Armourglass pentru inchiderile de coame si forteaza beneficiarii sa accepte confectionarea inchiderilor de coama cu sindrile hexagonale, desi beneficiarii nu agreeaza aspectul oferit de metoda traditionala.

Inchiderile coamelor cu sindrile hexagonale:
In mod uzual, in cazul sindrilelor ArmourSheild, pentru realizarea inchiderilor de coama cu ajutorul a doua taieturi confectionam 3 bucati.

Recomandarea noastra:
Decupati inchiderile de coama efectuand 3 taieturi in placile de sindrila obtinand astfel 4 bucati, pe care urmeaza sa le asezati pe linia coamei combinandu-le pentru a genera modelul invelitorii de camp (placa intreaga sau combinatie din doua bucati dupa caz).

Acum va puteti convinge si singuri de aspectul deosebit al inchiderilor de coama comparand aspectul vechii tehnici cu cea nou introdusa.

Intotdeauna sectionati 2 placi de sindrile folosind 3 taieturi ,respectiv 1 placa de sindrila folosind 2 taieturi standard. In acest mod generam cantitati egale de solzi „tata” & „mama” pentru a putea reproduce modelul invelitorii de camp.

Montajul pas cu pas
1) Incepeti cu o placa intreaga pentru inchiderea de coama (tip „tata”), fixata cu 2 cuie la 2,5 cm departare fata de marginea inferioara si capetele placii. Asigurati-va ca folositi cuie cu lungime potrivita pentru a strapunge cele doua randuri de sindrile cat si astereala, pentru a prevenii decopertarea la vant a inchiderilor de coama.
Recomandare:
Incepeti aplicarea inchiderilor de coama din directia opusa vantului predominant.

2) Continuati cu cea de a 2-a bucata (tip „mama”) fixand-o in cuie dispuse la 2,5 cm fata de capete si marginea superioara a placii.
Recomandare:
Pentru alinierea perfecta a inchiderilor de coama dispuneti simetric o noua placa de sindrila pentru inchiderea de coama la celalalt capat al liniei de coama aflate in lucru si, cu ajutorul sforii de trasat cu praf de creta, trasati doua linii paralele dispuse simetric fata de axul liniei de coama. Folosind aceasta metoda, indiferent daca este vorba de un segment de coama orizontala sau inclinata, veti obtine o inchidere de coama cu o simetrie si aliniere perfecta.

3) Cea de a 3-a inchidere de coama (tip „tata”) se fixeaza in continuare in mod identic primei placi, asigurandu-va in permanenta ca nu raman cuie vizibile.

4) Cea de a 4-a inchidere de coama (tip „mama”) se realizeaza de aceasta data din 2 bucati fixate in cuie dispuse la 2,5 cm fata de colturile opuse fiecarei bucati, folosind in acest caz 4 cuie!