Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Restaurant in Viena, un labirint de reflexii

Restaurant in Viena, un labirint de reflexii

 

Proprietarii restaurantului, familia Rietbaur, au organizat un concurs pentru desemnarea celui mai bun desing si au ajuns sa aleaga proiectul celor de la PPAG pentru ca propunea crearea unui spatiu mai intim si mai placut decat majoritatea restaurantelor conventionale.

 

Fatada metalica, cu zeci de fete, estompeaza granitele dintre suprafete si volum, iar reflexiile incetosate ale mediului natural inconjurator permit cladirii sa se piarda in peisaj.

 

Volumul nou creat este compus dintr-un manunchi de extensii alungite, fragmentate, in care alterneaza partile pline cu vitrajele generoase. La interior se obtine astfel un spatiu intim, care se percepe sacadat, pe masura ce se se schimba directia si punctul de interes. Aici mesele au fost pozitionate in dreptul peretelui si orientate spre vitrajul de pe partea opusa generand o zona delimitata spatial si cu deschidere spre exterior. Aceasta solutie a fost considerata optima atat din punct de vedere al invitatilor cat si pentru angajati.

 

 

Fatada a fost acoperita cu foi din metal lucios ca oglinda, ceea ce determina dublarea mediului inconjurator. Suprafetele clare sunt combinate cu zone difuze, creand un efect vizual impresionant.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România