Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Reputația unui restaurant este 50% design, 25% calitatea serviciului, iar alt 25% publicitate

Timeea Bianca Diosi este designer de interior și de produs și co-fondator BIANCOEBIANCA. Studioul ei de design a fost înființat în 2017, are momentan un sediu în Timișoara România, iar altul la Beirut – Liban, asociatul ei fiind arhitect libanez.
Reputația unui restaurant este 50% design, 25% calitatea serviciului, iar alt 25% publicitate

Bianca urmează un concept simplu, dar puternic. Crede în ideea de schimbare și în faptul că lumea are nevoie de mai multă funcționalitate decât de frumusețe. Lucrează cu multă culoare, geometrie și texturi. În același timp, consideră că designul interior nu este un stil, ci trebuie sa transmită o poveste, să aibă o identitate, un concept diferit. Bianca lucrează cu palete de culoare de tip monocrom, creând astfel scene teatrale în orice proiect pe care îl realizează.

FORO: În ce mod poate influența arhitectura reputația unui restaurant?

Timeea Bianca Diosi: În anul 2020 cred că designul ocupă 50% din impactul pe care îl poate avea un restaurant, 25% este calitatea serviciului, iar alt 25% îl reprezintă partea de publicitate. Designul unui restaurant evident poate atrage mai mulți turiști, deoarece oamenii din ziua de astăzi caută foarte mult un design diferit, oamenilor le place să facă poze să le pună mai apoi pe Instagram, pe Facebook. Astfel, designul unui restaurant evident atrage mai mulți clienți, iar proprietarii fac astfel un profit mai mare. Deci consider că un design interior bine pus la punct este ceva fără de care nici nu te mai gândești să deschizi o afacere în ziua de astăzi.

FORO: Care este specificul unui proiect din domeniul ospitalității, comparativ cu celelalte categorii de proiecte?

Timeea Bianca Diosi: Un design interior orientat către spații publice/ spații comerciale/ restaurante este mult mai provocator. Trebuie să lucrezi cu materiale inovative, să creezi piese de mobilier cu totul și cu totul diferite de ceea ce ai face în mod normal într-un spațiu rezidențial, iar în același timp trebuie să lucrezi cu lumină, finisaje, culori, texturi.

FORO: Ce așteptări au proprietarii de restaurante de la un arhitect?

Timeea Bianca Diosi: Proprietarii își doresc să aibă un concept nou, diferit, adaptat restaurantului pe care aceștia doresc să îl deschidă: se lucrează complet diferit pentru un restaurant casual comparativ cu un restaurant fine dining. Din experiența noastră, clienții caută întotdeauna să implementeze un proiect diferit care poate fi recunoscut internațional, și nu doar în țară.

Timeea Bianca Diosi va prezenta arhitectura și designul restaurantului Jess din Timișoara în cadrul FORO 2020 – International Forum for Reputation in Hospitality.

Mai multe detalii aici

Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.