Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Relaxare la noul centru SPA din hotelul Poiano, Italia

Relaxare la noul centru SPA din hotelul Poiano, Italia

Centrul SPA proiectat de Alverto Apostoli pentru complexul hotelier Poiano Resort, in regiunea Lacului Garda din Italia combina doua cerinte importante exprimate de investitor si anume crearea unui centru care sa atraga turistii si necesitatea inserarii unui design contemporan in complex. Lacul Garda poate fi considerat un fundal neutru pentru acest complex hotelier amplasat pe versantul dealului la poalele caruia se afla orasul, inconjurat de maslini si o vegetatie bogata care se continua in vale, pana aproape de apa.

 

Zona de acces in centrul SPA este alcatuita dintr-un spatiu cu forme curbe pus in valoare printr-un perete din piatra, realizat in tehnica traditionala de catre mesteri locali, iar golurile cu vitraje directioneaza atentia catre zona piscinei. Piscina semi-circulara prevazuta cu apa sarata a fost finisata cu acelasi material ca pardoselile din interioul centrului astfel ca se asigura o unitate vizuala intre spatii. Pe parcursul zilei atmosfera din zona piscinei variaza in functie de lumina, cele patru vitraje de mari dimensiuni oferind clientilor perspective spectaculoase catre natura inconjuratoare si lacul din vale.

 

 

Atmosfera in zona de spa a fost realizata cu ajutorul unei game restranse de materiale naturale in combinatie cu sistemul de iluminat artificial. Astfel spatiul dedicat saunei bio si celei de tip finlandez este complet vitrat, acestea fiind despartite intre ele prin intermediul unui alt panou de sticla oferind clientilor o imagine de ansamblu. La intrare, pe peretele opus s-a amenajat zona dusurilor, cu elemente verticale placate in piatra naturala si compartimentari vitrate astfel incat sa se mentina unitatea vizuala a spatiului. Saunele sunt iluminate printr-un sistem de LED-uri mascate sub banchete si in nise obtinandu-se un efect spectaculos, care partial este reflectat in afara.

 

Baia de aburi a fost prevazuta in continuarea peretelui din piatra din spatele dusurilor si pentru protectie acesta a fost tratat cu o ceara speciala. O bancheta realizata din placi ceramice impreuna cu o fantana amplasata central care asigura fluxul de apa si abur, completeaza aceasta camera.

Zona de relaxare a fost amenajata pentru a permite clientilor sa se destinda total si sa se bucure de liniste. Pentru aceasta spatiul a fost decorat minimal, cu materiale naturale si o paleta de tonuri neutre puse in valoare printr-un ilumnat artificial difuz.

 

Saloanele de tratament sunt toate diferite, au fost amenajate in culori calde si iluminat placut. Usile si peretii camerelor au fost finisate cu o textura care contribuie la definirea designului de ansamblu al zonei. Fiecare salon de tratament a fost amenajat in colaborare cu managerul centrului SPA astfel incat sa se potriveasca cu tipul de servicii care sunt oferite.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva