Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Regenerabilele, o treime din capacitatea instalată de producere a energiei electrice

Energia din surse regenerabile reprezinta in prezent, la nivel global, o treime din capacitatea instalata de producere a energiei electrice.

Conform datelor Agentiei Internationale de Energie Regenerabila (IRENA), doua treimi din capacitatea adaugata in 2018 au vizat energia electrica din surse regenerabile, iar energia solara si eoliana au o pondere de 84% din total.

Reusita are loc pe fondul scaderii costurilor productiei de energie solara si eoliana inregistrate anul trecut, inclusiv pe fondul imbunatatirilor tehnologice si al reglementarilor care au incurajat competitia in domeniu, noteaza Forbes.

Noile centrale de producere a energiei electrice din surse regenerabile au fost instalate atat in tari dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare. Regiunile cu cel mai rapid ritm de crestere au fost Oceania, Africa si Asia.

Asia a devenit anul trecut si prima regiune cu o capacitatea instalata de energie din surse regenerabile de 1 terawatt, iar mai mult de doua treimi se afla in China.

Cresterea solida din 2018 continua trendul remarcabil inregistrat in ultimii cinci ani, mai arata IRENA.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva