Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design

Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design

Incorporand cei cativa pereti care mai erau in picioare, apartinand unei foste mori, proiectul relationeaza cu trecutul cladirii, fara sa reproduca formele traditionale ale acesteia. Punctul de plecare al proiectului Bogbain Mill l-au reprezentat peretii care au rezistat de la vechea cladire, care creau o serie de curti dintre care unele fusesera deja  revendicate de natura salbatica.

 

Clientii au dorit o casa pentru o familie numeroasa. Arhitectii de la Rural Design s-au grabit sa re-compuna cladirea intr-o forma progresiva, suprapunand o serie de forme peste ruinele pastrate astfel incat sa creeze o juxtapunere a vechiului cu noul.

 

 

Cateva elemente sunt foarte bine definite ca obiecte de sine-statatoare, precum camera-gradina, sala de sport si garajul care gliseasza peste peretii existenti. Noul etaj astfel obtinut este suprapus cu un acoperis din lemn de larice si un perete care pluteste deasupra sutructurii peretilor exteriori, ce se aseamana cu un vechi turn de castel.

 

Toate formele creaza noi curti ce permit definirea unor spatii protejate in care beneficiarii pot sa isi desfasoare in voie pasiunea pe care o au pentru gradinarit. Au fost realizate doua curti pe partea de sud, una spre est care coboara in terasa, marginita fiind de pereti din beton cu jardiniere. Gradina de pe zona de vest permite luminii soarelui la apus sa patrunda in casa, printre ramurile unui copac existent care a fost pastrat si care a devenit axa generatoare pentru aceasta serie de spatii.

 

Spatiile interioare sunt de dimensiuni standard, avand circulatii simple, liniare, primesc lumina prin golurile existente. Acolo unde a fost posibil, peretii din piatra au fost pastrati si la interior, permitand vizualizarea diferitelor straturi ale structurii.

Un turn din lemn, avand trei niveluri a fost amplasat in zona cea mai sudica a casei. Acesta are la parter o sala de mese iar la etaje o zona de relaxare si un dormitor matrimonial, care beneficiaza de perspective largi, aproape 270grade catre peisajul campenesc. Accesul in dormitor se face printr-o scara ce pare ca pluteste in lungul peretelui din piatra roasa stand in consola fata de un perete masiv din lemn de larice.

 

Toate punctele principale ale axei casei se termina printr-un spatiu eveniment, prin lumina sau simetrii ocazionale.

Elementele existente pe teren au fost tratate cu mare grija, desi au fost situatii cand a fost nevoie de interventie masiva, de exemplu noua fereastra in arc de cerc ce da catre spatiul de luat masa si care a fost decupata in peretele exitent.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design

Nivelul ridicat de tehnologizare al produsului crează așteptările unui cost ridicat, lucru adevărat dacă privim ușa ca un element de tâmplărie. Ușa Spacelite este însă un echipament industrial instalat acolo unde este nevoie de durabilitate și unde nefunctionarea poate genera pierderi sau alte neajunsuri. Indicele de evaluare recomandat a fi luat in calcul la achiziția unei uși industriale este costul total, unde costul de achiziție reprezintă doar o parte a acestuia, care iși micsorează proporția în timp; costul de exploatare (mentenanță și reparațiile) reprezintă un factor important, deseori neglijat.


Spacelite fiind un produs din gama “high performance”, reușeste sa creeze satisfacție clienților Butzbach de 45 de ani tocmai prin aceste costuri reduse de exploatare și rate mici de defecțiuni. La toate acestea se adaugă bineințeles celălalte avantaje unice pe întreaga perioadă de exploatare: ergonomie, iluminare naturală, siguranță în exploatare, economie de energie, siguranța bunurilor, satisfacția personalului, prestigiul.

 

Alte produse excepționale marca Butzbach: ușile rapide Novosprint și Ecosprint (cu deschidere pe orizontală în > 1 secundă), ușile de hangar de mari dimensiuni și ușile secționale cu deschidere rapidă pentru garajele subterane.

Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design

Produsele Butzbach sunt prezente în România prin compania Gunther Tore, firmă dedicată exclusiv ușilor industriale de înaltă performanță, cu acoperire națională prin rețeaua de parteneri autorizați. Partenerii Gunther Tore din proximitate oferă servicii prompte pentru a asigura clienților Butzbach experiența completă “high performance”. Aceștia beneficiază permanent de școlarizare și suport tehnic atât în teren, cât și în centrul de școlarizare Gunther Tore.

 

Gama echipamentelor “high performance” Gunther Tore este completată de:

- Usi rapide DYNACO pentru retail, logistică, producție, camere curate, medii Atex, camere frigorifice, medii umede

- Sisteme de andocare și blocare automatizată a camioanelor STERTIL
- Sisteme de uși, automatizări, bariere auto și senzoristică pentru trafic continuu

 

Cu o experiență de 20 de ani în domeniul ușilor industriale și un portofoliu vast de clienți din toate domeniile, firma Gunther Tore are misiunea de a oferi clienților săi cele mai noi și mai eficiente tehnologii din domeniul ușilor industriale.

 

Obiectivele urmărite de Gunther Tore sunt siguranța, confortul, eficientizarea activității personalului, precum și reducerea cheltuielilor administrative ale clienților săi.

prod tabla metalica.png
prod tabla metalica.png
Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design
Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design

 

Masterplanul încorporează spații rezidențiale și office, departamente guvernamentale, unități medicale și instituții educaționale – de la școli la universități –, piețe, centre comerciale, hoteluri, centre wellness și spa, centre culturale și religioase – cam tot ce întâlnim în orașele noastre de pe uscat.

Arhitecții propun un sistem de transport 100% ”verde”, utilizarea unui mix de surse regenerabile de energie, soluții pentru stocarea energiei și desalinizare și promovarea unei politici zero-waste care include producția proprie de hrană.

”Orașul plutitor” este format din mai multe cartiere, zone verzi și grădini verticale, spații pentru întâlniri și activități sociale.

Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design

 

”Acest oraș sustenabil le permite locuitorilor să urmeze un stil de viață sănătos, în conexiune cu elemente naturale, regândind conceptul tradițional de comunitate și de societate”, spun arhitecții.

Accesul în oraș se face pe calea apei sau a aerului și fiecare platformă plutitoare dispune de o pistă de aterizare pentru drone.

Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design

 

Dezvoltarea civilizațiilor umane este strâns legată de apă și putem găsi azi exemple de așezări în mijlocul apelor în mai multe locuri de pe planetă, de la Ganvie în Benin,”Veneția Africii”, cum i se mai spune, la cartierul plutitor Waterbuurt din Amsterdam. Olanda, de altfel, una dintre țările cele mai expuse la creșterea nivelului mării, explorează de mai multă vreme potențialul unor tipuri diverse de structuri plutitoare.

Conceptul de oraș plutitor nu a fost inventat de arhitecții zilelor noastre. Un notabil exemplu timpuriu este Orașul Triton propus de Buckminster Fuller în anii 1960.

Astăzi, progresele din domeniul tehnologiei fac posibil să discutăm serios de proiecte considerate anterior utopice. Oceanix City, un design de Bjarke Ingles dezvoltat în colaborare cu ONU, este parte a unei astfel de discuții. Arhitecții au propus un concept ambițios pentru un oraș plutitor hexagonal cu o populație de 10.000 de locuitori, ca răspuns la un context climatic care se anunță a fi neprielnic vieții pe uscat. Anul trecut s-a stabilit ca Oceanix să fie construit în largul coastei oraşului Busan din Coreea de Sud în următorii trei ani.

Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design

 

Republica Maldive, o țară care ar putea dispărea cu totul sub ape, a anunțat la rândul său, anul trecut, că se pregătește să construiască un oraş plutitor. Maldives Floating City a fost conceput de biroul de arhitectură Waterstudio din Olanda în colaborare cu Dutch Docklands şi cu guvernul din Maldive Privit de sus, arată ca un creier uman desenat pe suprafaţa apei, un design inspirat de tiparul întâlnit la o specie locală de corali.

Reconversie pentru Bogbain Mill propusa de echipa Rural Design
Waterstudio/Dutch Docklands Maldives

 

Rămân în continuare multe aspecte de clarificat, de la însăși fezabilitatea unor asemenea idei, la costuri, chestiuni de natură juridică, accesibilitate și, nu în ultimul rând, impactul asupra ecosistemelor acvatice.

Ținând cont de perspectivele sumbre cu care ne confruntăm, neajunsurile pălesc în fața beneficiilor. Potrivit datelor Institutului pentru Economie și Pace, până în 2050 peste 1 miliard de oameni din întreaga lume vor locui în țări care nu dispun de o infrastructură adecvată pentru a face față schimbărilor climatice. Inovația rămâne singura armă a omului.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.