Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Programul "Prima casă" continuă și în 2019

Programul "Prima casa", destinat achizitiei sau constructiei de locuinte, va continua si anul acesta, a anuntat recent ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.
Programul "Prima casă" continuă și în 2019
Pixabay

Ministrul a indicat, la un post de televiziune, ca este posibil ca programul sa sufere unele modificari in 2019, in conditiile in care se "doreste a fi un program social clar". Mai multe detalii ar urma sa fie anuntate in perioada urmatoare.

Plafonul de garantii pentru programul "Prima casa" pentru 2019 ar putea fi similar cu cel de anul trecut, si anume de 2 miliarde de lei, conform unui proiect de HG publicat pe site-ul MFP.

 

"Avand in vedere strategia programului ”Prima casa”, se propune ca pentru anul 2019, sa fie aprobata alocarea unui plafon al garantiilor care pot fi emise potrivit art. 1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, de 2 miliarde de lei", se arata in nota de fundamentare a proiectului.  

 

Garantiile pentru creditele in cadrul Programului se acorda numai in lei.

Programul Prima Casa a fost lansat in 2009. Pana sfarsitul lunii octombrie 2018 fusesera acordate 264.578 de garantii si promisiuni de garantare, in valoare totala de 23,40 miliarde de lei.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România