Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Primul pod din oţel inoxidabil printat 3D din lume a fost inaugurat la Amsterdam

Primul pod din oţel inoxidabil printat 3D din lume a fost inaugurat la Amsterdam de regina Olandei şi, aşa cum se cuvenea, de un robot.

Primul pod din oţel inoxidabil printat 3D din lume a fost inaugurat la Amsterdam
MX3D

Pasarela de aproximativ 12 metri lungime şi şase metri lăţime a fost instalată peste un canal din oraş şi impresionează nu doar prin aspectul său, ci şi prin tehnologiile cu care a fost dotată.

Un proiect al companiei MX3D, structura care demonstrează aplicaţiile oţelului în domeniul printării 3D a fost realizată de patru roboţi pe mai multe axe, care au încălzit materialul la 1.500 de grade Celsius şi au construit podul strat cu strat, folosind tehnici de sudură pentru a crea designul complex al acestuia.

Procesul a durat şase luni, iar cantitatea totală de oţel inoxidabil folosită se ridică la şase tone. Podul a fost construit într-o fabrică şi transportat pe calea apei la faţa locului, unde a fost instalat cu ajutorul unei macarale. Va rămâne aici pentru o perioadă de doi ani.

Structura este prevăzută cu o serie de senzori care colectează informaţii în timp real despre cum se comportă la utilizare, dar şi despre calitatea aerului şi temperatura ambiantă.

La inaugurare, regina olandeză Maxima a pus în mişcare un braţ robotic, care a tăiat panglica cu o foarfecă şi a deschis podul circulaţiei pietonilor şi bicicliştilor.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva