Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Primii membri ai juriului RBA - Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construit - au fost anuntati

Primii membri ai juriului RBA - Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construit - au fost anuntati

Romanian Building Awards anunta primii membri ai juriului. Printre aceste nume se afla Ewa P. Porębska, arhitect si critic de arhitectura, editor-sef al revistei Architektura-murator din Polonia, Erika Katalina Pásztor, editor-sef al epiteszforum.hu, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate portaluri de arhitectura din Ungaria, Bruno Andresoiu, Director General al IGLOO, revista partenera RBA, arhitectul Anssi Lassila (Finlanda), onorat cu premiul Asociatiei arhitectilor din Finlanda editia 2015 si membru al juriului concursului de arhitectura Guggenheim Helsinki Design Competition, Paula Cadima, Director executiv al Architectural Association School of Architecture din Londra si Presedinte al asociatiei PLEA (Passive Low Energy Architecture and Sustainable Urban Design).

 

Mai multe despre membrii juriului:

 

Arh. Ewa P. Porębska, Polonia 

Arhitect si critic de arhitectura, redactor sef al revistei Arkitektura-Murator si membru in juriul Premiului European pentru Spatiul Public Urban editia 2016.

Contributia sa la diseminarea arhitecturii din Polonia a fost recompensata cu medalii acordate de Asociatia de architecti din Polonia (SARP) si Universitatea de Tehnologie din Cracovia. A facut parte din juriul unor renumite competitii, printre care Premiul Uniunii Europene pentru arhitectura contemporana - Mies van der Rohe editia 2013 si Festivalul Mondial de Arhitectura, World Architecture Festival (WAF) din Barcelona (editia 2008 si editia 2010). Ewa P. Porębska a fost membru al comitetului de experti al Premiului European pentru Spatiul Public Urban la editiile din perioada 2010-2014 si membru al juriului din 2016.

 

Erika Katalina Pásztor, Ungaria 

Redactor sef  al epiteszforum.hu, unul din cele mai importante portaluri de arhitectura din Ungaria.

Erika Katalina Pasztor este un artist-antreprenor ce construieste concepte, echipe si organizatii, impreuna cu proiecte creative, multi-disciplinare, legate de problemele sociale si de comunicare. Înca din anul 1989 si-a adus contributia in multiple proiecte din spatiul audio-vizual, documentare si filme difuzate pe posturile de televiziune, in calitate de designer. Din anul 2000 a publicat un numar de articole, studii si interviuri si a tinut prelegeri despre arta contemporana media si arhitectura. De asemenea, a initiat si co-organizat conferintele internationale de arta si stiinte „Code of Media”, in Budapesta (2003 - 2005).

 

Arh. Anssi Lassila, Finlanda

Arhitect, Fondator OOPEAA Office for Peripheral Architecture, membru al juriului competitiei internationale Guggenheim Helsinki Design Competition

Arhitectul finlandez Anssi Lassila este fondatorul OOPEEA, biroul de arhitectura cu proiecte variate: biserici, cladiri de birouri, locuinte, design de interior si renovari. Biroul a fost onorat cu premii semnificative in cadrul competitiilor de arhitectura, remarcandu-se rapid intre birourile de arhitectura finlandeze. În 2015 a fost castigatorul Finlandia Prize for Architecture, 2016 finalist la Archdaily Building of the Year Award si nominalizat in 2012 si 2013 la Premiul UE pentru arhitectura contemporana „Mies van der Rohe”. Arhitectura lui Anssi Lassila reflecta interesul sau de combinare a unor forme sculpturale cu materialele traditionale  si tehnicile de constructie.

 

Bruno Andresoiu, Romania

Arhitect, Director General revista IGLOO

Bruno Andresoiu este arhitect din 1996 si editor de publicatii de arhitectura din 2001, in calitate de fondator al Igloo media, Partner al Igloo design si Igloo Architecture.

 

Dr. arh. Paula Cadima, Anglia

Director executiv al Architectural Association School of Architecture din Londra

Cu o experienta de mai bine de 25 de ani in domeniul arhitecturii si studiul ambientului, Paula Cadima preda si la Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice din Lisabona, unde a creat programul de master despre Arhitectura Bioclimatica. Presedinte al asociatiei PLEA (Passive Low Energy Architecture and Sustainable Urban Design) din 2011 si fost Presedinte al Grupului de Lucru Environment & Sustainable Architecture din cadrul Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE).

 

Initiatori si organizatori: Ordinul Arhitectilor din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii si Asociatia ProEvent, in colaborare cu spatiulconstruit.ro si revista Igloo.

 

RBA - Romanian Building Awards - Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construit se bucura de sprijinul partenerilor care sustin calitatea spatiului construit din Romania:

- Producator: ABplus Events - agentie de comunicare, creatorul retelei de expozitii nationale de constructii CAMEX si Conferintelor Internationale de arhitectura RIFF, LAUD, INGLASS, GIS, Conferintelor Internationale de Constructii si Instalatii CONTRACTOR si Forumurilor Internationale de Arhitectura SHARE organizate in Romania, Polonia si Ungaria.

- Partener Oficial: Saint-Gobain Romania

- Partener Principal: Titan Mar

- Sponsor: Alukonigstahl

- Asociatii Partenere: Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri - AICPS, Patronatul din Industria Cimentului si altor Produse Minerale pentru Constructii din Romania - CIROM, Patronatul Societatilor din Constructii - PSC, Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta - PPTT, Registrul Urbanistilor din Romania- RUR, Asociatia Profesionala a Urbanistilor din Romania - APUR, Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania - AAPR, Uniunea Restauratorilor de Monumente Istorice, Asociatia Peisagistilor din Romania - ASOP, Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii -APMCR, Associatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania - ROMEPS si Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania - AIIR.

 

Vizitati paginile rba.share-architects.com / rba.spatiulconstruit.ro pentru a inscrie un proiect si pentru a vedea ultimele stiri despre Romanian Building Awards (RBA) - Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construit.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România