Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Primăvară cu aer de schimbare – de ce să optați pentru ventilația cu recuperare de căldură

Pentru cei care încă nu au auzit despre sistemele moderne de ventilație, cele cu recuperare de căldură sunt o metodă eficientă de a menține aerul din interior în parametri optimi de calitate. Un sistem de acest gen ales optim în raport cu suprafața, proiectat corect are toate șansele să vă aducă costuri optime și climă plăcută în casă. Sisteme de acest gen sunt disponibile la Altecovent.
Primăvară cu aer de schimbare – de ce să optați pentru ventilația cu recuperare de căldură

Detaliem în rândurile ce urmează ce trebuie să știți despre o astfel de alegere.

 

Aer curat tot timpul

 

Este imperativ necesar pentru oricine ca în orice mediu în care trăiește, în interior, să aibă parte de aer curat și proaspăt mereu. Nu vă gândiți astfel că este necesar în acest sens să stați doar cu ferestrele larg deschise. Un astfel de obicei este necesar, dar parțial sănătos în sensul în care generează costuri mai mari la căldură spre exemplu, impune disconfortul de a aștepta până când să porniți din nou căldura și spațiul să se încălzească. Iar pe deasupra unii se plâng de curent și de efectele acestuia.

 

Ventilație controlată - dacă omul modern are parte de acces la tehnologii care îi permit să controleze funcționarea diverselor sisteme, de ce nu ar putea face același lucru și cu ventilația? Depinde de condițiile meteorologice, de programul său, a fi sau a nu fi acasă pentru a-și ventila casa clasic, prin deschiderea ferestrelor și a ușilor. Dintr-o astfel de nevoie au apărut sistemele de ventilație cu recuperare de căldură. Funcționează silențios, recuperează din căldura aerului evacuat și mențin în interior aer proaspăt mereu. Dacă încă vă gândiți de ce ar merita să investiți într-un sistem de ventilatie centralizat sau descentralizat trebuie să înțelegeți foarte bine cum funcționează și unde să îl montați.

 

Bine de știut!

 

Nu există o altă metodă prin care să puteți avea parte de aer curat în casă, în mod constant, care să țină la distanță aerul poluat în același timp. Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură au impact asupra confortului utilizatorului, asupra nivelului de energie consumat pentru a încălzi suprafețele în același timp cu a ventila zona. Montarea unui astfel de sistem vă ajută să obțineți casa pasivă, unde confortul termic este asigurat, eficiența energetică este foarte ridicată totodată. În UE există o directivă în acest sens, aplicată de ani de zile, în timp ce în România clădirile care să aibă un consum aproape de zero energie sunt încă o noutate.

 

Principale avantaje ce recomandă sistemele de ventilație cu recuperare de căldură:

 

  • Îmbunătățirea calității aerului
  • Controlul umidității din interior
  • Confort sporit
  • Aer curat obținut facil
  • Costuri rentabile pentru încălzire și ventilarea spațiilor interioare

 

Când aveți nevoie de un specialist care să vă proiecteze totul - Altecovent

 

Sistem de ventilație centralizat sau descentralizat? Depinde unde îl montați. Sistemele descentralizate presupun unități separate pentru fiecare încăpere. De preferat ca numărul de unități să fie par, astfel încât să existe un echilibru între volumul de aer evacuat, cu cel introdus.Un sistem de acest gen poate fi o soluție pentru oricine, fie vorba de instituții, de spații rezidențiale sau comerciale. Specialiști pe această nișă sunt Altecovent, o echipă de profesioniști, disponibilă și pentru deplasări. Ei consiliază, de aici puteți cumpăra, tot ei se ocupă și de proiectare, măsurători, montaj cu toate detaliile. Oferă asistență tehnică și post vânzare, asigură service și garanții.

 

Vi se va recomanda ca ventilația cu recuperare de căldură să fie montată în afara locuinței sau în loc separat, în cameră tehnică. Poate fi o soluție ideală pentru case, vile, apartamente de orice fel, case vechi sau construcții noi, instituții, spații Horeca, pentru a preveni igrasia, mucegaiul, dar și pentru a corecta și a ține în frâu astfel de probleme, dacă ele există deja.

 

Ce spun specialiștii! Alegerea tipului de sistem de acest gen este un pas extrem de important, întrucât dictează eficiența acestuia în raport cu nevoia. Nu alegeți la întâmplare, în speranța că numai ținând cont de principiul de funcționare, va fi o alegere bună.

 

Sistemul de ventilație centralizat și recuperatorul de căldură - oferte din portofoliul Altecovent

 

Această gamă de sisteme s-a diversificat destul de mult în ultimii ani. Acum există tot atât de multe opțiuni, câte variante de bugete pot exista. Desigur, pentru calitatea proiectului nu veți pune pe primul loc neapărat banii. Sau cel puțin veți cântări astfel încât lucrurile să încline în favoarea costului, adică să merite, în raport de calitate-preț.

 

Primăvară cu aer de schimbare – de ce să optați pentru ventilația cu recuperare de căldură

Altecovent include în portofoliul de sisteme pe cele de marcă renumită, cum sunt sistemele produse de Aerauliqa, Wafe sau Komfovent. Indiferent de alegere, ținând cont de suprafață și de volumul de aer de care aveți nevoie, trebuie spus că recuperatorul de căldură este o componentă foarte importantă aici.

 

Veți descoperi că există recuperator de căldură:

 

  • HRV Ventilează și recuperează din caldura aerului evacuat. Aerul curat ce vine de la exterior nu va afecta confortul termic din interior. Concret, funcționează prin captarea aerului poluat, îl trece prin celula nepermeabilă, iar aerul ce ajunge în înterior este cald și placut.

 

  • ERV Recuperează din umiditate, ceea ce este ideal pentru sezonul rece, întrucât nu vă confruntați cu aerul exagerat de uscat. Despre umiditatea din interior specialiștii spun că în mod ideal aceasta ar trebuie să fie de 40-60%. Ori ERV, cunoscut și sub denumirea de recuperator de caldură cu entalpie menține umiditatea aerului în parametri optimi, în același timp funcționând eficient și ventilând încăperile. Acest lucru se traduce și prin economii însemnate pe care le veți face pentru că nu veți mai folosi energie cu unele sisteme precum aerul condiționat sau dezumidificatorul. 

 

Cum se comportă un astfel de sistem în diferite anotimpuri

 

Una din marile diferențe cu referire la clima din casă, calitatea aerului din interior cu și fără funcționarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură o veți face în mod sigur în perioada de iarnă. Așadar acum este și timpul oportun să vă gândiți la investiții și renovări în locuința. De ce? Pentru că datorită unei investiții de acest gen vă asigurați calitatea aerului și un consum optim de energie pentru încălzirea casei, fără să pierdeți sau să compromiteți ceva, fie confortul termic, fie costul lunar aferent încălzirii casei.

 

Odată instalat, vă puteți bucura de calitatea aerului filtrat, ce intră în locuință fără efort din partea voastră. Funcționarea acestuia nu este împiedicată în vreun fel sau afectată de condițiile  meteorologice. Centrala cu ventilație cu schimbător de căldură rotativ spre exemplu va exclude și orice teamă cu privire la posibilitatea ca înghețul să afecteze. Oricât ar fi iernile de grele și umiditatea de mare în aer, o astfel de centrală funcționează fără probleme.

 

De asemenea, dacă veți fi furați de gândul comparației între un astfel de sistem și un aparat de aer condiționat spre exemplu veți descoperi că nu este necesară scurgerea condensului spre exemplu.

 

Rentabil? Da, pentru că veți câștiga confort și totul cu puțin efort

 

În fond, reducem totul la costuri și cât sunt de rentabile acestea. Evident că atunci când scoateți din buzunar o sumă generoasă de bani veți fi atenți la cumulul de beneficii. 

 

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură nu sunt un moft, ci tot mai mult o necesitate. Acestea se aliniază și tendințelor moderne, astfel încât unitățile acestor centrale pot fi controlate nu doar clasic, direct în panou, ci și online. Unele au aplicație dedicată, pentru dispozitivele mobile, prin intermediul cărora pot fi controlate mai simplu și de la distanță. O altă variantă este accesul online prin browser web pe computer.

 

Ghidul începătorului - ce aleg, ce știu că este potrivit pentru casa mea

 

Când există deja un da hotărât pentru implementarea unui astfel de proiect veți dori să vă interesați despre opțiuni de la cei care știu cum stă treaba în acest domeniu. Altecovent este una din recomandări, dat fiind că de aici nu doar că veți alege sistemul în sine, însă tot această echipă proiectează și montează totul.

 

Ghidul începătorului începe cu:


Alegerea furnizorului de soluții. Verificați pagina oficială Altecovent și descoperiți serviciile.

Alegerea tipului de sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Primul triaj este în funcție de tipul de clădire, nouă, în fază de construcție sau veche. Pentru clădirile mai vechi ideal este un sistem descentralizat, ce funcționează independent, fără nevoie de sistem de tubulatură. Pentru o clădire nouă, ce este încă în proiect de construcție, un sistem centralizat este indicat.

Suprafața avută în vedere. Pentru că veți avea nevoie de un sistem care să facă față unui volum de aer. Aici contează și numărul de ocupanți, de activitatea pe care o faceți într-o încăpere, dacă este spațiu destinat publicului larg, cu trafic intens sau spațiu folosit prea puțin. Un volum standard de aer este de 50 m3/h per persoane. În plus, vor conta și problemele existente, după caz, dacă scopul este de a monta un astfel de sistem care să vă scape de umiditate, igrasie, condens etc.

 

Conform specialiștilor de la Altecovent, investiția într-un astfel de sistem are toate șansele să fie recuperată în 4-5 ani. Însă ținem cont și de faptul că obținem calitate a aerului, confort de asemenea și întreținem și spațiul cu pricina, fie că este vorba de casă sau alte tipuri de spații, în condiții optime. Pentru că acolo unde vă confruntați cu umiditate în exces, în timp și fără să luați măsurile adecvate apar situații tot mai complicate, în sensul în care sunt afectați pereții, mobila, lucrurile deținute, precum și sănătatea voastră.

Primăvară cu aer de schimbare – de ce să optați pentru ventilația cu recuperare de căldură

Pentru că ne dorim calitate și pentru că poluarea este mai extinsă din păcate, în toate formele, la tot pasul, preocuparea de a ne crea un mediu prielnic în care să petrecem timp, în care să locuim este un  efort necesar. Descoperiți sistemele moderne de ventilație, care vă rezolvă problema aerului viciat, fără să vă supuneți la a sta în curenți de aer reci care să vă afecteze starea de bine.

 

Oferta curentă a celor de la Altecovent o veți găsi în cadrul paginii oficiale. Tot acolo aveți și datele necesare pentru a iniția cât mai curând o colaborare cu această echipă. 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ALTECOVENT
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.