Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pichler&Traupmann creeaza o noua tipologie urbana

Pichler&Traupmann creeaza o noua tipologie urbana

Printr-o serie de concursuri, Primaria din Viena a cerut un nou model de locuinte sociale. Aceasta tipologie ar trebui sa fie disponibila in formatul casei unifamiliare cat si al caselor tip duplex. Cu toate acestea, cadrul rigid al finantarii publice si al regulamentelor zonale aplicabile imobilelor aflate in imediata vecinatate a centurii verzi necesita inca studii.

Echipa Pichler&Traupmann creaza o noua tipologie urbana, care se situeaza undeva intre tipologiile existente ale gradinii de oras si a "curtii", cat si intre tipologia caselor insiruite si a celor individuale pe lot. Prototipul casei este simetric pe toate directiile, astfel incat se poate alipi o alta casa pe oricare din laturi. Strategia permite de asemenea scalarea volumului astfel incat sa se poata obtine case de mai multe dimensiuni si mai multe tipuri de apartamente. Avand la baza un singur model, dezvoltarea urbana propusa se caracterizeaza prin unitate arhitecturala cu un oarecare grad de varietate.

 

 

 

Pentru a respecta notiunea de case insiruite specifica locuintelor sociale elementele urbane care definesc zona sunt o strada pe latura de est si terenul pe latura de vest, dar si sentimentul de intimitate al gradinilor private care contrasteaza cu exteriorizarea din gradina comuna. Fiecare casa are o zona individuala de terasa si gradina dar exista carari care le traverseaza si care fac parte din traseele publice si semi-publice ale zonei.

 

 

 

O agenda sociala este foarte importanta pentru acest proiect. In cadrul proiectului a fost prevazuta si o casa pentru intalnirile dintre membrii comunitatii iar la finalizare dezvoltatorul s-a aratat interesat sa ii sustina pe locatari in alegerea democratica a unui consiliu director local.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România