Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Piatra naturală în amenajările interioare: 5 idei de amenajare cu piatră decorativă

Daca ai o casa in constructie sau renovezi una deja existenta, alegerea materialelor de constructie este esentiala pentru reusita lucrarilor. Dintre acestea, piatra naturala prezinta avantaje majore cand vine vorba de amenajarile interioare.
Piatra naturală în amenajările interioare: 5 idei de amenajare cu piatră decorativă

Frumusetea incontestabila, durabilitatea si pretul scazut in raport cu durata de viata sunt elemente care ar trebui sa puna piatra naturala pe primul loc in topul alegerilor tale.

Piatra naturala decorativa este destinata placarii peretilor. In cele ce urmeaza va vom prezenta 5 idei de placari cu piatra naturala decorativa dupa tipul de piatra folosit.

1. Placari cu ardezie

Placarile cu ardezie beneficiaza de calitatile acestei roci dure, rezistente si frumoase, care poate fi folosita atat pentru proiecte interioare, cat si exterioare.

Piatra naturală în amenajările interioare: 5 idei de amenajare cu piatră decorativă

Ardezie Panel Rusty Black 


Pentru placari cu efecte speciale in living sau dormitor se recomanda folosirea de panouri cu dimensiuni 15 x 60 cm din mai multe tipuri de ardezie (Rusty Black, Sahara, Panel Brown). In cazul placarilor in spatii umede, panourile de ardezie, fiind absorbante, au nevoie de tratamente. Aceste panouri dau rezultate bune si in placarile exterioare. Pentru placarea unor elemente de interior (semineu, contrablat) se pot folosi ardezia Sikis Mix Filleti sau Rhodos fasii care, prin variatia de culoare existenta, adauga dinamism zonelor de montaj.


Ardezia Panel Multi Mini cu dimensiuni de 10 x 36 cm si montaj orizontal sau oblic ofera accente exotice pe pereti. Intretinerea mai dificila a panourilor de ardezie si nivelul de absorbtie insemnat fac mai putin recomandabila utilizarea panourilor de ardezie pentru placari extinse in spatii publice. Placile din ardezie cu lungime libera si latime de 3,5,7,10 cm sunt de o frumusete deosebita si au avantajul ca unele permit placarile curbe (Rhodos 3 x LL). Aceste placi sunt folosite si pentru placari de pereti sau ca accente (Homa 5 x LL, Rhodos 5 sau 10 x LL, Verde Laguna, Rusty Brown). In pavilionul si in show-room-ul PIATRAONLINE poti gasi toate aceste variante, iar consilierii nostri iti vor facilita alegerea. Vino si descopera frumusetea placarilor cu ardezie, pentru pereti interiori speciali.


2. Placari cu marmura 


Placarile cu marmura sunt mereu in tendinte. Marmura este o roca de o frumusete mistica si efectele ei speciale confera incintei o maiestate perena. Se prefera finisajul scapitat pentru originalitate si aspectul autentic. Marmura Kavala scapitata de 10xLLx2.5 cm ofera peretelui o placare cu efecte relaxante in vreme ce Thassos Ravdoto cu aproximativ aceleasi dimensiuni extinde volumele si propune o varianta in piatra a aspectului arhaic dat de "calcio vecchio".

Piatra naturală în amenajările interioare: 5 idei de amenajare cu piatră decorativă

Marmura Cappuccino Scapitata  


Peretii din marmura Volakas, scapitata, deschisa la culoare, aduc confort si dilata spatiile, iar aspectul celor acoperiti cu marmura Cappuccino este unul odihnitor. Placarile cu Catania Grey rizata ofera accente neasteptate, iar cele de Catania Nihaki Black de 10x30x2 cm au efecte exotice. Orice placare cu marmura, indiferent de finisaj, se remarca prin aspectul rafinat al acesteia, insa pastrarea aspectului necesita tratamente profesionale. Variante de marmura de mai multe tipuri, cu finisaje si culori diferite, poti gasi in pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE din Aleea Teisani 137A. Tot aici vei gasi piatra naturala pentru orice placari interioare si exterioare.


3. Placari cu sandstone


Sandstone (gresia naturala) este o roca dura si foarte rezistenta, insa relativ poroasa si de aceea necesita tratament.


Cu o variatie scazuta a culorii, sandstone prezinta marele avantaj ca un proiect se poate extinde fara pericolul unei schimbari majore de culoare. Placile din sandstone Agra Red Fileti, Rainbow Fileti si Teakwood Fileti, toate antichizate, scot in evidenta un perete echilibrat si armonios, iar dimensiunile de 4 x 20 cm si stilul de placare "Subway" sunt mereu in trend. Montajul in "bradut" (herringbone) mareste spatiile. Placile de dimensiuni mai mari, de 7 x 30 cm, cu finisaj mat sunt elegante si dau o nota arhaica.

Piatra naturală în amenajările interioare: 5 idei de amenajare cu piatră decorativă

Sandstone Agra Red Mat


Poti viziona toate variantele in culorile lor naturale si poti atinge texturile in pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE, unde sunt simulate placari cvasi-identice cu cele pe care le poti avea in casa ta.


4. Placari cu travertin


Travertinul are caracteristici care-l impun pentru placarile de interior. De origine calcaroasa, este ceva mai moale, iar nuantele sale sunt, in cele mai multe cazuri, fie arhaice, fie rustice. Necesita tratament consecvent. Travertinul se prezinta sub mai multe finisaje, iar cel mai des este folosita pentru acest tip de aplicatii varianta scapitata. Travertinul Classic, cu finisaj scapitat si dimensiuni de 7.5 x LL x 2.2, are un efect linistitor pe peretele din living. In acelasi loc, travertinul Red scapitat aduce un aer arhaic, iar cel Silver, tot scapitat, induce o atmosfera rustica. Travertinul este o piatra care are cavitati in mod natural, acestea marind porozitatea. Cavitatile se pot chitui, operatiune care intareste placa, sau se pot pastra in forma initiala, pentru un aspect original. Tratamentele de impermeabilizare se aplica periodic pentru conservarea calitatilor pietrei.

Piatra naturală în amenajările interioare: 5 idei de amenajare cu piatră decorativă

Travertin Silver Scapitat


In pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE se pot vedea toate modelele de placari cu travertin care simuleaza situatiile posibile in casa ta. O vizita in Aleea Teisani 137A si consilierea pe care o vei capata cu aceasta ocazie cu siguranta ca-ti vor fi de ajutor.


5. Placare cu quartit


Quartitul, o roca tare si durabila, se regaseste in placarile interioare verticale sub forma de paneluri cu dimensiuni de 15 x 60 cm. Inflexiunile metalice (panelurile Metaksi, Lemone) de pe suprafata il fac nimerit pentru placari in stilul Industrial. Quartitul Silk Yellow cu montaj oblic destinde spatiile si culoarea lui echilibrata se potriveste oricarui interior, iar quartitul Bronze ofera tente arhaice.

Piatra naturală în amenajările interioare: 5 idei de amenajare cu piatră decorativă

Quartit Panel Metaksi


Pentru a vedea cu proprii ochi placarile din quartit este recomandata o vizita la show-room-ul si pavilionul PIATRAONLINE - aici culorile vor fi adevarate si imaginea placarii reala. Pentru orice placare cu piatra naturala este necesara aplicarea unui tratament care contine doua etape: curatarea cu detergenti profesionali si impermeabilizarea cu solutii adecvate. PIATRAONLINE, generator de inspiratie, recomanda placarile interioare cu piatra naturala decorativa ca fiind cele mai sustenabile din piata. Descopera cum va arata peretele tau placat cu piatra naturala la sediul PIATRAONLINE din Aleea Teisani 137A. Numai in pavilionul de aici poti gasi toate tipurile de placari pe panouri de 2.2 m², asemenea unei parti din peretele tau. Iar in show-room vei gasi paneluri din piatra decorativa asa cum iti doresti.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PIATRAONLINE
Lucru în România