Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pavilioanele Burnham - aproape de final

Pavilioanele Burnham - aproape de final

Cele doua pavilioane proiectate de arhitectii Ben van Berkel si Zaha Hadid pentru a marca 100 de ani de la demararea Planului orasului Chicago realizat de catre Daniel Burnham trebuiau sa fie inaugurate pe 19 iunie, in parcul Chicago Millenniunm. Datorita intarzierilor constructiilor, pavilionul proiectat de arhitecta Zaha Hadid nu a fost inaugurat decat intr-o forma partiala, fiind cu mult in urma. Desi aceste intarzieri sunt considerate a fi un esec din partea organizatorilor centenarului, prezentarea publica a structurilor chiar asa incomplete, a provocat admiratie. Doamna Sallie Gaines, purtator de cuvant din partea organizatorilor Centenarului Burnham a declarat urmatoarele: "scheletul din aluminiu al pavilionului proiectat de Zaha Hadid este extraordinar, iti taie respiratia iar oamenii sunt entuziasmati".

 Pavilionul a putut fi vizitat doar pe perioada sfarsitului de saptamana, urmand ca luni structura de aluminiu sa fie acoperita de un cort pentru a fi protejata si pentru a se putea monta panza. Inaugurarea oficiala va avea loc in cursul acestei veri, spre final, cand va gazdui un spectacol de sunet si lumini realizat de artistul Thomas Gray, reprezentand evolutia orasului Chicago si transformarile acestuia.

Pana cand pavilionul Hadid va fi gata, locuitorii orasului si turistii se pot delecta cu vizitarea pavilionului Van Berkel. Acesta este realizat din doua planuri paralele, un acoperis si o pardoseala, legate intre ele prin trei elemente suport cu forma asemanatoare unor linguri. Anvelopanta este realizata din panouri de lemn vopsite in alb, montate pe o structura din otel. Tot pavilionul va fi iluminat noaptea si prin anumite fante lasate special, vor putea fi admirate "imagini" deosebite ale orasului Chicago.


 Ambele pavilioane au fost concepute sa se inchida pe perioada rece, incepand cu luna octombire, dar autoritatile iau in calcul extinderea perioadei de folosire pana la mijlocul lunii noiembrie iar pentru anul urmator se gandesc sa mute pavilionul Hadid intr-o alta locatie, pe perioada verii.

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com.

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva