Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Patronatele din Construcţii fac apel la responsabilitate pentru angajatori

În contextul actual excepţional pe care îl traversăm datorită pandemiei Covid-19 Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) face un apel la responsabilitate pentru toţi angajatorii din sectorul construcţii.
Patronatele din Construcţii fac apel la responsabilitate pentru angajatori
Pixabay
Susţinem continuarea activităţii, acolo unde acest lucru este posibil şi solicităm angajatorilor să aibă în vedere următoarele recomandări:

1. Protecţia angajaţilor înainte de toate! Angajatorii trebuie să asigure echipament de protecţie sanitară şi materiale necesare spălării şi dezinfecţiei, să supravegheze şi să impună respectarea regulilor de prevenire a infestării cu Covid-19.

2. Şomajul tehnic – ultima variantă! Statul asigură acest ajutor societăţilor care se află într-o reală dificultate, ca urmare a pandemiei. Şomajul tehnic nu trebuie privit ca o facilitate de care toate firmele „trebuie să profite”, ci ca un sprijin celor care, în mod real şi demonstrabil, sunt forţaţi să acceseze acest ajutor. Nu se cunoaşte modul în care se vor face ulterior verificările, dar estimăm că acestea vor fi extrem de serioase şi riscul unor amenzi substanţiale în cazul unor declaraţii neconforme cu realitatea este unul extrem de mare!

Rămânem alături de operatorii din sectorul construcţii.