Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Paravan protectie terasament cale ferata partial distrus de alunecari de teren in Dawlish - UK

Paravan protectie terasament cale ferata partial distrus de alunecari de teren in Dawlish - UK

In luna februarie 2014 mai multe furtuni puternice s-au abatut asupra vestitelor intinderi din Brunel incluzând calea ferata de pe coasta din Dawlish si distrugand 90m de faleza si aruncand tronsoane ale liniei ferate in mare.

 

Incidentul a fost prezentat in media, au existat avarii importante si la alte tronsoane ale liniei ferate langa Teignmouth unde 20.000 de tone pamant si pietris de pe versanti au alunecat si s-au prabusit de la aproximativ 20m pe calea ferata. Compania de cai ferate a decis sa puna in aplicare o alunecare de pamant controlata pentru a stabiliza versantul utilizand un tun cu apa de mare presiune pentru a spala pamantul si pietrisul care era instabil.

 

Solutia: Sistem de fixare Lindapter tip B


Odata ce pamantul pietrisul a fost indepartat, sistemele de fixare LINDAPTER au fost utilizate pentru a fixa un paravan metalic de protectie de 4m inaltime sub versanti ca o bariera de siguranta, protejand calea ferata de pietrele cazute. Compania Amco a selectat sistemul de fixare Lindapter tip B M12 pentru a fixa profilele metalice pe paravanul din lemn de la baza caii ferate si de care s-a montat plasa metalica de siguranta avand in vedere riscul unor alunecari de teren ulterioare. Sistemele de fixare LINDAPTER au contribuit la succesul lucrarilor de reabilitare la calea ferata pentru ca aceasta a fost redeschisa la numai 8 saptamani dupa prima furtuna, inainte de termen.

Suprafata plana superioara a elementului de fixare permite atat surubului, cat si piulitei sa se rotească. Adecvat pentru utilizarea impreuna cu toate tipurile de suruburi, prezoane, tije filetate si suruburi tip "J". Instalarea este corecta atunci cand zona de prindere "K" se fixeaza pe profilul metalic. Dimensiunea partii din spate (coada) trebuie aleasa astfel incat sa se potriveasca cu grosimea talpii profilului metalic.

 

Deutsches Institut für Bautechnik din Berlin aprobă utilizarea de produse şi materiale pentru aplicaţii în construcţii civile şi structuri metalice în Germania.

 

Sistemele de fixare aprobate de Lloyds Register au fost testate la rezistenţă, frecare, forfecare, vibraţii şi şocuri, cu participarea reprezentanţilor Lloyds Register.

 

TÜV este autoritatea de certificare pentru protecţia muncii, calitate şi protecţia mediului în Germania.

 

Det Norske Veritas a aprobat utilizarea sistemelor de fixare Lindapter pentru instalaţiile de ridicat şi manipulat. Certificarea include şi utlizarea pe platforme mobile şi platforme marine.

 

PROFIXIS

Adresa: Str. Dunarea, nr. 16, Campina, Prahova
Telefon: 0244 37 19 78
Email: office@profixis.ro
Adresa web: www.profixis.ro

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România