Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Paolo Brescia despre patrimoniu și inovație la SHARE Forum 2017 - Arhitectură contemporană și meștesugurile tradiționale din Jaipur

Paolo Brescia despre patrimoniu și inovație la SHARE Forum 2017 - Arhitectură contemporană și meștesugurile tradiționale

 

Ceea ce atrage atentia sunt chiar aceste structuri paralele punand in opera un sistem de placi ceramice ce exprima un cod vizual. Sursa de inspiratie este patrimonial local – o iconografie reinterpretata printr-un process parametric contemporan. Astfel, implicarea artistilor locali devine un focus – acestia colectand formele traditionale din Lehariya prin modelare parametrica, incorporand insa in acest sistem si cerintele climatice si tehnice specifice.

 

Apropierea de traditie se realizeaza insa si prin implicarea mesterilor locali ramasi care au realizat manual elementele ceramice de fatada. Rezultatul reprezinta o expunere inedita a materialelor, a tehnicilor si a artei printr-un cod vizual pus inovator in scena  pentru a evidentia acel genius loci prin valori cu radacini locale. Arhitectura contemporana construita pe baza unor elemente de arta locala traditionala in Jaipur – aceasta imagine ramane ea insasi legata de ideea multiplicitatii irealizate printr-o repetitie ritualica a mestesugurilor.

 

Conferinta va avea loc la evenimentul RIFF 2017 din 6-7 noiembrie, in cadrul SHARE Forum 2017, la JW Marriott Grand Hotel Bucuresti. Expo-conferinta RIFF 2017 se va derula alaturi de prezentarea proiectelor nominalizate in cadrul Romanian Building Awards 2017 si de Gala de premiere a proiectelor castigatoare RBA. Pentru a participa si a fi prezent la prezentarea lui Paolo Brescia, inregistrarea online aici. 

Intreaga lista a speakerilor invitati la RIFF 2017 poate fi accesata aici.

 

 


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România