Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pădurea din mijlocul stadionului

O padure magnifica se ridica din mijlocul stadionului de fotbal Worthersee din Klagenfurt, Austria, si are un mesaj pentru privitori.
Pădurea din mijlocul stadionului
UNIMO

Proiectul "Pentru padure - Nesfarsita atractie a naturii", lansat pe 8 septembrie, ii apartine artistului elvetian Klaus Littmann si este inspirat din desenul utopic cu acelasi nume al arhitectului austriac Max Peintner, realizat cu mai bine de 30 de ani in urma.

 

Cu mult inainte ca schimbarile climatice si defrisarile sa devina subiecte fierbinti de dezbatere, Peinter anticipa o lume in care padurea este doar un exponat, in care natura devine o nota de subsol si nu o mai vedem decat in spatii special amenajate.


O incercare menita sa ne schimbe perceptia asupra naturii si sa ne faca sa ne punem intrebari in legatura cu viitorul ei, instalatia lui Littmann duce provocarea lansata de Peinter la un alt nivel.

 

Padurea lui cuprinde aproape 300 de copaci, arini, salcii albe, jugastri si stejari, unii cantarind pana la sase tone, plantati cu grija pe terenul de fotbal. Instalatia poate fi vizitata pana la sfarsitul lunii octombrie, dupa care arborii vor fi mutati intr-un spatiu public de langa stadion, ca o "sculptura vie".

 

Intre timp, jucatorii de la Austria Klagenfurt s-au mutat pe un stadion mai mic din apropiere.


Pădurea din mijlocul stadionului
Desenul lui Max Peintner
Desenul lui Max Peintner

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România