Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Orașul în care stai și mai mult la semafor dacă claxonezi

In Mumbai, India, una dintre cele mai aglomerate metropole din lume, poluarea fonica este o problema la fel de mare ca nivelul ridicat de noxe. Intr-o incercare de a reduce nivelul zgomotului de pe strazi, generat in special de claxoane, politia din oras a venit cu o idee inedita.
Orașul în care stai și mai mult la semafor dacă claxonezi

Atunci cand nivelul zgomotului generat de claxoane depaseste 85 de decibeli, cronometrul semafoarelor se reseteaza, astfel incat timpul de asteptare la culoarea rosie se prelungeste. Metoda, care presupune dotarea semafoarelor cu senzori pentru masurarea nivelului zgomotului, a fost testata la sfarsitul anului trecut, in cateva intersectii importante, timp de 15 minute pe zi.

 

Experimentul va fi reluat luna viitoare, iar oamenii legii spera ca metoda sa fie in cele din urma aplicata la nivelul intregului sistem de management al traficului, relateaza CNN

 

Politia din Mumbai a postat la sfarsitul lunii ianuarie acest clip pe pagina sa de Twitter:

 

 

Mumbai se afla in 2019 pe locul patru in topul oraselor lumii dupa aglomeratia din trafic, conform indexului TomTom. Soferii din Mumbai au pierdut anul trecut opt zile si 17 ore blocati in trafic.

 

Foto: PDPics / Pixabay

 

C.S.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva