Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

OAR Bucureşti lansează Agenda urbană – 10 teme pentru București

Ordinul Arhitecților București a lansat Agenda urbană, un proiect care aduce în discuție „10 teme legate de profesia de arhitect, importante pentru oraș și pentru direcțiile care pot duce la creșterea calității vieții în București”, anunţă instituţia pe pagina de Facebook.
OAR Bucureşti lansează Agenda urbană – 10 teme pentru București
Facebook / Ordinul Arhitecților București

„Ele se referă la calitatea vieții în oraș în relație cu spațiul construit, la felul în care trăim orașul, la modul în care putem contribui împreună — arhitecți, locuitori, edili, investitori – în a-l trăi mai bine”, se arată pe pagina dedicata proiectului.

Cele 10 teme sunt:

Politici și strategii pe termen lung
Fără un plan pe termen lung, majoritatea proiectelor pe termen mediu și scurt riscă să fie irelevante, în neconcordanță unele cu altele și fără o viziune asupra unor obiective mai largi.

Patrimoniu
Identitatea Bucureștiului este legată indisolubil de patrimoniul construit. Cum să protejăm ce avem în cel mai eficient mod, implicând toți actorii vizați?

Spaţii verzi
În București, spațiul verde a fost sistematic afectat de construcții, lucrări de îngrijire incorecte sau tăieri abuzive. Cum putem ne recâștiga dreptul la un spațiu verde de calitate?

Mobilitate şi accesibilitate
Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din Uniunea Europeană. Cum putem îmbunătăți mobilitatea și, în același timp, să reducem traficul și poluarea?

Risc seismic
În București sunt 349 de clădiri încadrate în clasa 1 de risc seismic, conform PMB. Care sunt etapele prin care putem aborda acesta acută problemă a capitalei?

Comunităţi şi cartiere
Grupurile de inițiativă civică sunt un element cheie în comunicarea dintre cetățeni și autorități. În București au apărut în ultimii 10 ani peste treizeci de astfel de organizații.

Administraţie transparentă
Colaborarea administrațiilor locale cu profesioniștii, cu societatea civilă și cu bucureștenii este o necesitate pentru dezvoltarea orașului. Cum se poate îmbunătăți acesta comunicare?

Concursul de soluţii
Pentru asigurarea calității spațiului construit, concursul de soluții pentru proiectele de arhitectură este singura modalitate de atribuire a contractelor.

Cartografierea digitală a orașului

Arhitectul și orașul

„Ne propunem ca Agenda urbana să fie un proiect dinamic, care se va transforma și modifica mereu, în funcție de subiectele pe care Ordinul Arhitecților filiala București le va aborda și în viitor, în relația cu bucureștenii”, mai spun reprezentanţii OAR Bucureşti.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva