Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O vara eterna pe terasa

O vara eterna pe terasa

Soluție perfectă pentru grădină pe acoperiș, pe balcon, pe terasă


 

Există acum de la ZinCo © un sistem de acoperiș verde cu irigare inclusă in stratul care drenează dar și reține apa: Aquatec AT 45. Apa este difuzată prin capilaritate, evitându-se evaporarea, consumul inutil, scurgerile. Greutatea este menținută scăzută, fără încărcări suplimentare. 

 

Acest sistem poate fi instalat pe acoperișuri plane și înclinate până la 5°, chiar pe terasă inversă.

 

In cazul acesta nu are loc evaporarea, deoarece apa este disponibila direct în zona de rădăcină.

 

Comparativ cu irigarea prin picurare sau prin aspersoare, sunt mult mai puține conducte necesare ca apa sa fie ușor de distribuit în întreaga zonă Aquatec. Tehnologia de control ingenios regleaza fluxul de apă, după cum este necesar.

 

In plus, înălțimea de substrat de cultură poate fi redusă considerabil, prin urmare, greutatea de acumulare este mai mica. Un gazon, de exemplu, poate fi realizat cu doar 10 cm de substrat, pentru a permite instalarea pe mai multe acoperișuri, care nu ar rezista la greutatea unui sistem standard.

 

Iarna se va goli sistemul de apă, dar plantele vor continua să se mențină în cea mai bună formă. Pot fi utilizate plante mereu verzi, combinate cu plante cu flori în sezonul cald sau rulouri de gazon, care se mențin verzi și iarna.

 

 


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România