Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O trecere de pietoni high-tech care poate salva vieți

O noua trecere de pietoni testata in prezent in Coreea de Sud foloseste tehnologii de ultima ora pentru a preveni accidentele.
O trecere de pietoni high-tech care poate salva vieți

Conceput de o echipa de la Institutul Coreean de Inginerie Civila si Tehnologia Constructiilor, sistemul foloseste o camera termala pentru a detecta pietonii care se apropie de trecere. Astfel, cand tehnologia detecteaza o persoana, sunt activate automat becurile LED incorporate in asfalt pe ambele parti ale trecerii, care sunt vizibile de la o distanta de 50 de metri, fara sa afecteze vizibilitatea soferului.

In cazul in care acesta nu a observat totusi LED-urile, cand masina ajunge la 30 de metri de trecere se activeaza si un semn electronic cu lumini intermitente.

In acelasi timp, pietonii sunt avertizati atunci cand o masina se apropie de trecere printr-un semnal luminos proiectat pe asfalt in fata lui, o alarma sonora si o aplicatie care face ca telefonul sa vibreze - deci, aproape imposibil de ratat.

 

Testele efectuate la fata locului, in cadrul caruia au fost monitorizate in jur de 1.000 de masini, au arata ca 83,4% dintre soferi fie au oprit, fie au micsorat viteza ca raspuns la avertizarile primite din partea sistemului. 

 

Acesta ar putea costa 13.000 pentru fiecare trecere de pietoni, insa beneficiile socio-economice ar urma sa depaseasca cu mult investitia financiara.

 

Foto: Korea Institute of Civil Engineering and Building Technology via New Atlas

O trecere de pietoni high-tech care poate salva vieți
O trecere de pietoni high-tech care poate salva vieți

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva