Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O stație de autobuz concepută pentru regiunile cu climă rece

Studioul de arhitectura Rombout Frieling Lab si Research Institutes of Sweden au creat prototipul unei statii de autobuz pentru regiunea arctica, care foloseste sunetul si lumina pentru a alerta pasagerii cu privire la sosirea autobuzelor.
O stație de autobuz concepută pentru regiunile cu climă rece
captura

Statia, numita Station of Beinga fost construita in Umeå, Suedia, si a fost conceputa pentru a imbunatati conditiile de asteptare pentru cei care calatoresc cu mijloacele de transport in comun din regiuni cu clima rece.

Oamenii se pot relaxa si adaposti de vant rezemati de un fel de coconi din lemn decupati, fara sa-si faca griji ca vor rata autobuzul. Asta pentru ca statia este prevazuta cu un acoperis "inteligent" dotat cu lumini si difuzoare care sunt folosite pentru a crea o atmosfera diferita in functie de autobuzul care se apropie.

 

Sunetele si luminile indica destinatia autobuzelor, explica dezvoltatorii, potrivit Dezeen. De exemplu, atunci cand se aud sunete care evoca sticla autobuzul se indreapta catre fabrica de sticla, faimoasa prin acele locuri.

 

Statia nu are banci, deoarece cercetatorii au constatat ca, cel mai adesea, oamenii prefera sa stea in picioare sau rezemati, decat sa stea jos, atunci cand asteapta autobuzul in frig si ninsoare. "Coconii" pot fi rotiti pentru a proteja calatorii de vant si pentru a le asigura intimitate. 

 

C.S.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva