Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O spectaculoasă “pădure” scufundată în care copiii se joacă de-a v-aţi ascunselea (Video)

O spectaculoasă “pădure” scufundată poate fi găsită în largul plajei Pernera din Ayia Napa, Cipru.

O spectaculoasă “pădure” scufundată în care copiii se joacă de-a v-aţi ascunselea (Video)
MUSAN / @JasondeCairesTaylor

Muzeul Sculpturii Subacvatice din Cipru (MUSAN) a fost deschis la începutul lunii august şi este cel mai recent proiect de acest gen al artistului Jason deCaires Taylor din Anglia, care se află în spatele primului parc subacvatic de sculpturi in lume.

Prin instalaţia sa formată din 93 de sculpturi, Taylor explorează relaţia dintre om şi natură şi urmăreşte să promoveze “resălbăticirea spaţiilor noastre naturale” şi reîmpădurirea zonelor aride, notează CNN. Muzeul se află într-o zonă protejată din Marea Mediterană, unde viaţa marină a fost serios afectată de-a lungul ultimelor două decenii.

Sculpturile sale include arbori care cântăresc până la 13 tone şi copii care îndreaptă simbolic camere de filmat spre rasă umană ori care se joacă de-a v-ati ascunselea.

“Am încercat să încorporez cât mai multe referinţe posibil la schimbările climatice şi la pierderile de habitat, pentru că acestea sunt cu adevărat problemele definitorii ale erei noastre. Sper că vizitatorii vor rămâne cu un sentiment de speranţă, alături de sentimentul că impactul omului nu este întotdeauna negativ”, spune artistul.

Sculpturile au fost coborâte cu ajutorul unei macarale la o adâncime de până la zece metri, fiind realizate din materiale cu pH neutru, care să atragă viaţă marină, îmbogăţind biodiversitatea zonei în timp.

Taylor a lucrat la MUSAN între doi şi trei ani, iar costurile proiectului se ridică la aproximativ 1 milion de euro. Inaugurarea muzeului a fost amânată iniţial din cauza pandemiei.

Muzeul se adresează atât vizitatorilor care practică snorkeling, cât şi scufundatorilor, iar preţurile sunt cuprinse între 20 de euro și 60 euro.

 

Un alt proiect recent al lui Jason deCaires Taylor este Muzeul Subacvatic din Cannes, inaugurat în luna martie, cu sculpturi create după chipurile localnicilor.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva