Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O plantă decorativă foarte simpatică: Are mini delfini jucăuși pe post de frunze

Nu, nu te insala privirea. Aceasta planta chiar are frunzele in forma de delfini verzi in miniatura.

Plantele suculente sunt unele dintre cele mai apreciate plante decorative. Ce ar putea sa nu-ti placa la ele: improspateaza si infrumuseteaza incaperile, fara sa necesite prea multe ingrjiri.

Printre diversele tipuri de plante suculente existente se remarca Peregrinus Senecio, fiind cu frunzele sale in forma de delfini gata sa sara din ghiveci poate cea mai simpatica dintre ele. 

 

Planta este rezultatul polenizarii incrucisate dintre Senecio Rowleyanus (coarda de perle) si Senecio Articulatus (cactusul hot dog). Trebuie udata o data pe saptamana in timpul perioadei de crestere si doar o data pe luna in perioada de "hibernare". De asemenea, in timpul perioadei de crestere va avea nevoie de lumina puternica, dar trebuie ferita totusi de razele directe ale soarelui. Este recomandat ca fertilizarea sa nu se faca mai des de o data pe an.

 

Cu cat ramurile sale cresc mai lungi cu atat frunzele vor semana mai mult cu niste delfini jucausi. Planta, foarte populara in Japonia, care incepe insa sa fie intalnita tot mai des si prin alte parti, este potrivita in special pentru cosuletele suspendate.

O plantă decorativă foarte simpatică: Are mini delfini jucăuși pe post de frunze

Foto: Etsy

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România