Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O pictură murală stradală de peste 300 de metri într-un oraş din România

Artistul stradal IRLO, pe numele sau real Laurentiu Alexandrescu, va realiza o pictura murala de peste 300 de metri pe un zid dintr-un oras din Romania. Dupa finalizare, aceasta va fi unul dintre cele mai lungi murale, neintrerupte, din tara noastra.
 O pictură murală stradală de peste 300 de metri într-un oraş din România
Facebook / Caparol Romania

Lucrarea se numeste "Matamorfoze" si va fi realizata pe strada Cutezantei din Targu Mures, in cadrul unui proiect initiat si implementat de 3g HUB (Teatru 3G), co-finantat de Municipiul Targu Mures, anunta echipa 3g HUB intr-un comunicat de presa.

"Prin Metamorfoze aducem arta contemporana in spatiul urban cotidian al orasului nostru. Anul acesta, Laurentiu Alexandrescu, cunoscut sub pseudonimul IRLO, va realiza o pictura murala pe zidul de la intersectia strazilor Cutezantei si Infratirii.

IRLO este un artist vizual recunoscut si apreciat la nivel international. Lucrarea va avea o lungime de peste 300 de metri si va fi, la momentul finalizarii, unul dintre cele mai lungi murale, neintrerupte, din Romania", se precizeaza in comunicatul de presa.

Potrivit celor de la 3g HUB, IRLO detine in Romania recordul pentru cea mai mare pictura murala din tara, realizata anul trecut in Timisoara, si recordul pentru cea mai mare pictura murala dintr-un centru istoric din Romania, in Brasov, din acelasi an.

Stilul artistului este cunoscut in special in raport cu miscarea lowbrow, comics si graffiti, dar si pentru variatiunile de teme pop suprarealiste si fantasy.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva