Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O lucrare murală captivantă realizată cu ajutorul a 200.000 de capace din plastic

Din ce in ce mai multi artisti din zilele noastre isi folosesc talentul pentru a atrage atentia asupra chestiunii tot mai stringente a schimbarilor climatice. Printre ei se afla si tanarul venezuelean Oscar Olivares, autorul unei impresionante lucrari murale realizate din capace din plastic.
O lucrare murală captivantă realizată cu ajutorul a 200.000 de capace din plastic

In colaborare cu organizatia locala de mediu OkoSpiri si cu un grup de arhitecti orientati spre utilizarea sustenabila a materialelor in constructii, Olivares a imbracat un zid dintr-o piata din Caracas in 200.000 de capace de butelii PET sau alte tipuri de recipiente folosite. Lucrarea se intinde pe 45 de metri si a fost realizata in doua luni si jumatate.

"Initiativa i-a apartinut ONG-ului OkoSpiri. M-au invitat sa particip ca artist la proiectul realizarii primei lucrari murale eco din Venezuela folosind doar capace. Mi s-a parut imposibil la inceput, dar am facut cateva cercetari si am aprofundat pontilismul (tehnica de pictura care consta in utilizarea unor puncte diferit colorate pentru a crea o imagine – n.red.) si a culorii", explica tanarul de 23 de ani pentru BoredPanda.

Rezultatul este o compozitie colorata care infatiseaza printre altele mai multi papagali Macaw in habitatul lor natural, floarea-soarelui, muntii din Parcul National El Ávila, o luna ce evoca arepa - un fel de mancare traditional venezuelean care "care ii leaga pe toti locuitorii tarii, bogati si saraci"- si un cer inspirat de Van Gogh, pe care pot fi zarite doua OZN-uri.

Ideea din spatele acestei lucrari de arta este aceea de a atrage atentia asupra problemelor de mediu cu care se confrunta Venezuela. Potrivit lui Olivares, cea mai dificila parte a fost aceea de a strange capacele necesare, in special cele galbene dovedindu-se mai greu de gasit.

"Aceasta nu este arta facuta de un artist, ci arta facuta de oameni simpli in intregime prin pura constientizare", spune Olivares.

 

Foto principala: OkoSpiri via Bored Panda


O lucrare murală captivantă realizată cu ajutorul a 200.000 de capace din plastic

Foto: OkoSpiri

O lucrare murală captivantă realizată cu ajutorul a 200.000 de capace din plastic

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva