Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi
Stilul clasic are destui adepti si, desigur, acestia fac parte din anumite paturi sociale. Ceea ce ne aduce aminte ca intotdeauna sangele nobil se va manifesta in lume prin arta si eleganta.  Si tot intotdeauna vor exista ochi curiosi sa afle cum traiesc acestia, fiecare incercand sa se inspire pentru o viata mai buna. Designerul Raymond Chen a lucrat acest apartament pentru IS Studio, alegand totul de la zero, de la finisaje, la accesorii decorative: piatra naturala, lemn, materiale peretioase, totul pentru o eleganta de invidiat.

 

 

Mai multe pe Home Designing

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi

Usa sectionala compacta Spacelite este potrivita pentru aproape orice situatie datorita fixarii exclusiv pe perete fara suspendare de tavan - atat in constructii noi, cat si in renovari. Latimea maxima HTVision este de 5.50m, iar pana la latimea de 3.98m poate fi realizata din foaie de sticla continua, fara nicio traversa verticala.

Echipamentul este conform cu Regulile Tehnice pentru Utilizarea Sticlei pe Suport Liniar (TRLV) si DIN 18008-2 pentru suprafete vitrate suspendate.

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi

Alte produse exceptionale marca Butzbach: usile rapide Novosprint si Ecosprint (cu deschidere ultra-rapida pe orizontala), usile de hangar de mari dimensiuni si usile sectionale Sectiolite cu deschidere rapida pentru garajele subterane si nu numai.

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi

Produsele Butzbach sunt prezente in Romania prin compania Gunther Tore, firma dedicata exclusiv usilor industriale de inalta performanta, cu acoperire nationala prin reteaua de parteneri autorizati.

 

Cu o experienta de 20 de ani in domeniul usilor industriale si un portofoliu vast de clienti din toate domeniile, firma Gunther Tore are misiunea de a oferi clientilor sai cele mai noi si mai eficiente tehnologii din domeniul usilor industriale. Obiectivele urmarite de Gunther Tore sunt siguranta, confortul, eficientizarea activitatii personalului, precum si reducerea cheltuielilor administrative ale clientilor sai.

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi

Amenajarea locului de munca pe baza principiilor moderne

 

Designul interior al zonei de lucru este foarte important. Un angajat nu trebuie sa fie asteptat la locul de munca doar pentru a desfasura o activitate, ci pentru a desfasura o activitate cu placere, destindere si entuziasm, iar mediul in care face acest lucru este definitoriu.

Un spatiu de birouri modern trebuie sa imbine confortul cu stilul si practicabilitatea, iar impreuna sa se subordoneze unui „mindset” modern. Angajatii apreciaza un spatiu de lucru care le satisface nevoile, dar le si starneste creativitatea. La urma urmei, orice activitate, chiar daca este aparent monotona, are nevoie de creativitate pentru a obtine performanta.

Nu degeaba in proiectarea moderna a unui loc de munca regulile de design interior sunt aliniate si cu factori sau studii psihologice, putand numi aici, de exemplu, influenta culorilor asupra starii de spirit sau testul „chipmunk” ce face referire la nevoia de creare a unor zone „protejate” din care angajatul sa simta ca detine controlul.

Posibilitatile de amenajare a unui loc de munca, fie ca este vorba de un birou open space sau de un atelier de productie, sunt nelimitate. Aportul unui designer de interior specializat in acest domeniu este esential, insa multe idei creative si valoaroase pot veni chiar din sanul echipei. O sedinta de brainstorming care sa dea voce ideilor si dorintelor membrilor echipei se poate dovedi pilonul principal in amenajarile ulerioare.

Designul locului de munca trebuie sa se concentreze pe confort. Angajatii petrec cel putin opt ore la birou si ceea ce vad in jur le poate influenta starea de spirit si nivelul de eficienta. Mobilierul confortabil, cu birouri si scaune ergonomice, spatiile de odihna, in care angajatii se pot relaxa pret de cateva minute, cand sunt lipsiti de energie si inspiratie, bucataria bine dotata, precum si salile de sedinte spatioase sunt parte din formatul birourilor moderne.

Este foarte adevarata tendinta de work-from-home, existand la ora actuala adevarate tabere pro si contra. Cel mai probabil, in viitorul apropiat se va ajunge la o combinatie – acolo unde este posibil, iar timpul petrecut la birou trebuie sa „convinga” angajatul ca nu este un timp pierdut, ci dimpotriva, unul care aduce multa satisfactie.

 

Siguranta si sanatatea angajatilor, esentiale pentru un mediu de lucru pozitiv

 

In contextul epidemiologic, angajatii au nevoie sa se simta in siguranta la locul de munca, din punct de vedere al sanatatii. Reamenajarea spatiilor de lucru, astfel incat sa existe o distanta considerabila intre birourile angajatilor, precum si un sistem de igienizare eficient pot conferi salariatilor increderea de care au nevoie pentru a veni fara griji la job.

Curatarea podelelor, a scaunelor si a birourilor trebuie sa constituie o prioritate, iar acest lucru trebuie sa poata fi facut usor, pentru a fi facut temeinic si cat mai des. De asemenea, igienizarea constanta a locurilor si obiectelor pe care angajatii le ating cel mai des (clante, butoane de la lifturi, balustrade) se numara printre masurile esentiale pentru a mentine siguranta sanitara la locul de munca.

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi

Indiferent de domeniul de activitate (o sala de sport, un spatiu de birouri, o clinica medicala sau un magazin), atat timp cat zona in care angajatii isi desfasoara activitatea este una tranzitata de foarte multe persoane, sterilizarea aerului este importanta pentru imbunatatirea mediului din organizatie. In acest sens, pentru a limita riscul de infectare cu virusuri ori bacterii, este recomandata folosirea unor aparate de sterilizare a aerului prin tehnologia UV-C. Pentru a putea folosi chiar si in tmpul orelor de program aceasta tehnologie, este nevoie de aparate cu lampi UV-C incorporate si sigure. Cu ajutorul acestora, aerul este aspirat din incapere, trecut prin filtrele aparatului pentru captarea microparticulelor, apoi printr-un tunel UV-C, pentru sterilizarea acestuia.

Asigura un mediu sigur pentru angajatii tai si alege purificatorul si sterilizatorul profesional de aer AlecoAir S600 WALL, cu 4 lampi UV-C, prefiltru si filtru Carbon.

Si nivelul de umiditate din incapere joaca un rol important in asigurarea confortului angajatilor. Acesta ar trebui sa fie sub 60%. Dezumidificatoarele ajuta la mentinerea umiditatii corespunzatoare intr-o camera, mai ales daca spatiul are un sistem de ventilatie mai putin eficient. In caz contrar, pot aparea semne de igrasie si mucegai, dar si acel aer „incarcat” si „irespirabil”. Persoanele care muncesc in spatii de birouri cu igrasie si mucegai sunt mai predispuse la a dezvolta depresie, probleme respiratorii si astm.

Cat despre temperatura ideala pentru a lucra in conditii optime, aceasta ar trebui sa fie intre 20 si 21 de grade Celsius. Folosirea unor aparate de aer conditionat performante, in timpul verii, si a unor aparate de incalzire eficiente pentru sezonul rece, contribuie la crearea unui mediu de lucru eficient.

Oamenii sunt diferiti si simt confortul termic diferit, de aceea poate fi necesara realizarea unor microclimate in spatiile mari prin folosirea unor echipamente localizate de incalzire sau racire a aerului. Aici ne gandim la aparate de aer conditionat mobile sau aeroterme de birou.

Investeste intr-un aparat de aer conditionat de calitate, care sa poata face fata temperaturilor ridicate din timpul verii si sa asigure confortul angajatilor.

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi

Cultura organizationala, un atu ce trebuie jucat cu inteligenta

 

"Cultura organizationala” a devenit un termen uzitat si, de multe ori, folosit doar la nivel declarativ, de PR , fara o baza solida. Aplicate asa cum trebuie, principiile care stau la baza acestei terminologii pot deveni asul din maneca unui manager.

Cultura companiei are un impact puternic asupra mediului din organizatie. Aceasta reprezinta o fuziune intre valorile companiei, stilul de conducere, comportamentul intern, modalitatile de comunicare si structura organizationala. Cultura companiei trebuie determinata inca din momentul in care sunt puse bazele unei afaceri, insa are nevoie de imbunatatiri constante pentru a asigura functionarea optima a business-ului.

Construirea unei culturi organizationale sanatoase implica participarea tuturor membrilor din toate nivelurile de activitate a companiei. Implica efort, programe bine gandite si, evident, anumite costuri, insa investiile care sustin aceste lucruri merita facute si isi gasesc, in timp, confirmarea.

Stabilirea unei legaturi puternice cu angajatii se face cel mai bine printr-o comunicare eficienta. De aceea, rolul managerului este sa fie un bun comunicator, sa asculte si sa fie mereu atent la nevoile angajatilor, fie ca acestea au legatura cu confortul de la locul de munca, fie ca vizeaza relatiile dintre colegi.

In plus, diversitatea la locul de munca poate contribui la imbunatatirea mediului dintr-o organizatie. Cand oameni de etnii diferite, provenind din diverse regiuni si avand structuri sociale si traditii aparte, se aduna in acelasi loc, procesul creativ poate fi mult mai eficient. Fiecare dintre acestia ofera perspective proaspete despre subiecte care conteaza si, astfel, problemele si sarcinile zilnice pot fi mai usor de gestionat.

Confortul si siguranta angajatilor la locul de munca sunt aspecte importante pentru crearea unui mediu productiv si pozitiv, iar acest lucru poate fi realizat prin oferirea unor conditii prielnice si printr-o buna comunicare la toate nivelurile companiei.

 

Sursa foto: Shutterstock

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi

Incepand cu anul 1977, “flagship-ul” companiei germane Butzbach a devenit usa sectionala compacta Spacelite.

Ceea ce face cu adevarat speciala seria Spacelite de la Butzbach, este modalitatea unica de deschidere: panourile usii se ridica si se aliniaza vertical si compact deasupra golului.

O locuinta in stil clasic, care merita vazuta. Doar pentru cei care nu sunt invidiosi

Mai mult, din cauza încărcării organice crescute cu amoniu, fosfor și concentrația scăzută de carbon a apei uzate menajere pe care o preia, decantorul sistemului de epurare are nevoie de dozare specifică de nutrienți, sistem pus la dispoziție de către echipa 1st Criber.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.