Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O idee nebunească devenită realitate: O parcare cu cinci fațade spectaculoase

In schitele initiale, parcarea Museum Garage parea o idee prea excentrica pentru a putea fi transpusa in realitate. Dar iata ca doi ani mai tarziu, Miami, locul in care se afla deja celebrele parcari 1111 Lincoln Road si Ballet Valet, se poate lauda cu un nou spatiu spectaculos pentru gazduirea masinilor.
O idee nebunească devenită realitate: O parcare cu cinci fațade spectaculoase

Ce-ti atrage privirea la Museum Garage? Poate fatada inspirata de o colonie de furnici. Ori cea care iti aminteste de un ambuteiaj suprarealist pe verticala. Sau oricare dintre celelalte trei, pentru ca noua parcare are nici mai mult nici mai putin decat cinci fadade complet diferite, proiectata fiecare de catre alti arhitecti si designeri.

Museum Garage are sapte etaje si o capacitate de 800 de masini, la parter fiind prevazute spatii cu destinatie mixta. Parcarea este situata vizavi de noul Institut de Arta Contemporana din Miami.

 

Foto: capturi via Miami Design District

Ant Farm
Ant Farm
Fatada a fost creata de WORKac dupa modelul unei colonii de furnici, fiind formata dintr-o serie de spatii - cum ar fi o gradina, o librarie, o zona pentru arta si un teren de joaca - conectate intre ele, care apar si dispar in spatele unui panou din metal perforat.
XOX (Hugs and Kisses)
XOX (Hugs and Kisses)
Realizata de arhitectii de la J. Mayer H., fatada este compusa din piese uriase care se imbina asemenea unui puzzle, amintind de formele aerodinamice ale designului din industria auto.
Serious Play
Serious Play

Pe aceasta fatada se afla atat intrarea, cat si iesirea din parcare. Elemente 2D si 3D decupate cu laserul infatiseaza o juxtapunere a doua dintre pasiunile artistului Nicolas Buffe: jocurile si animatiile japoneze, pe de o parte, si arhitectura rococo si baroca, pe de cealalta.

Urban Jam
Urban Jam

Fatada celor de la Clavel Arquitectos este o colectie de 45 de caroserii de masina aurii si argintii care par sa sfideze gravitatia.

Barricades
Barricades
Arhitectii de la K/R s-au inspirat pentru fatada lor din semnele rutiere care pot fi intalnite pe strazile din Miami. Cele 15 ferestre au ancadramente din otel inoxidabil si sunt prevazute cu jardiniere din beton.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva