Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O culoare foarte populară pentru pereții dormitorului îți afectează somnul. Ce să alegi în schimb

Culoarea peretilor din dormitor este un aspect care n-ar trebui decis doar in functie de tendinte sau de preferintele personale, ci mai ales in functie de impactul ei asupra odihnei noastre, spun expertii in somnologie.
O culoare foarte populară pentru pereții dormitorului îți afectează somnul. Ce să alegi în schimb

Griul, una dintre cele mai populare alegeri, este si una dintre cele mai neinspirate cand vine vorba de obtinerea celor opt ore de somn pe noapte recomandate, sustine Natalie Armstrong de la compania de saltele Sealy. Maro, rosu si violet sunt alte culori care ar trebui sa se afle pe lista neagra a celor care se lupta cu insomnia.

"Desi este intuneric in camera ta atunci cand te pregatesti sa adormi, multi dintre noi petrec cel putin o ora in dormitor cu lumina aprinsa inainte si acesta este momentul in care culoarea poate fi atat de perturbatoare. Culorile prea vii ne aduc creierul in stare de alerta, care poate persista mult timp dupa ce am stins lumina si nu mai vedem culoarea.

Griul, desi este o culoare delicata, este destul de supresoare. Absenta oricarei culori puternice are un efect deprimant asupra creierului, iar griul este o culoare asociata cu tristetea si dezolarea", a spus Armstrong pentru Femail.

 


Pe de alta parte, albastru este una dintre culorile recomandate pentru un somn odihnitor, deoarece ii transmite creierului mesajul ca se afla intr-un mediu sigur, avand un efect calmant.


Acelasi albastru se transforma in dusmanul nostru nocturn atunci cand se prezinta sub forma luminii emise de electronice, care suprima productia de melatonina si perturba ritmul circadian, determinand pe cale de consecinta tulburari de somn. Iluminatul stradal si dezordinea pot fi alte motive de insomnie, mai spune Armstrong.

 

Foto: Free-Photos / Pixabay

 

C.S.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva